Tuesday, November 5, 2013

سمبوسه Chef Osama





 



پرده اول :
داشتم تو دنیا آشپزی در به در دنبال یک رسیپی خوب و اسون واسه درست کردن سمبوسه بودم که چشمم به یکی از مشهورترین آشپز های عرب افتاد Chef Osama که یک رسپی خیلی خوب و آسون واسه درست کردن سمبوسه داره که انگار خیلی هم پر طرفداره . 

پرده دوم :
ساعت ٤ غروب بود ( من تو آفیس خودم تو دانشگاه  و جناب همسر هم تو آفیس خودش توی دانشگاش ) یه لینک فرستادم برای آقای همسر و گفتم نظرت چیه واسه شام امشب ؟؟؟ هنوز چند ثانیه نشده بود که  جواب داد عالیه ...... پس پروژه شام شب مورد تصدیق قرار گرفت.

پرده سوم :

ساعت ٦ غروب بود که رسیدیم خونه و دست بکار شودیم واسه درست کردن این سمبوسه به همراهی دست های کوچولوی رونیکا واسه ورز دادن خمیر.  زمان به سرعت برق و باد گذاشت و ونتیجه  یک شام خانوادگی شد که میشه گفت خوشمزه ترین شام اون هفته بود .

از مهمترین ویژگی این سمبوسه ینهه که خمیرش احتیاج به این نداره که استراحت کنه و بلافاصله امادست و خیلی زود و سریع آماده میشه این سمبوسه.

 در اینجا دو نوع سمبوسه رو من واستون گذاشتم یکی سمبوسه سیب زمینی و یکی سمبوسه گوشت.  شما میتونید هر کدوم رو که دوست داشتید درست کنید و با توجه به سلیقتون مواد دیگه ای اگه دوست داشتید اضافه کنید.

خوب بریم واسه درست کردن سمبوسه که برای ٣ نفر کافیه.

مواد لازم برای مواد داخله سمبوسه گوشت 
گوشت چرخ کرده نیم کیلو 
پیاز ١ عدد درشت 
سیر چند حبه 
روغن زیتون یا روغن مایع ٢ قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار کافی 
ادویه مثل دارچین، زردچوبه، زیره سبز ... دلبخواهی 

مواد لازم برای سمبوسه سیب زمینی 
سیب زمینی آب پز ٣ عدد درشت 
پیاز سرخ شده ٢ عدد درشت 
پیازچه به مقدار کافی ( دلبخواهی )
نمک و فلفل قرمز و سیاه به مقدار کافی 
روغن زیتون یا مایع ۲ قاشق غذاخوری 

مواد لازم برای خمیر :
آرد معمولی ٣ پیمانه 
نمک ١/٤ قاشق چای خوری 
روغن مایع نصف پیمانه 
آب ١ پیمانه 
روغن مایع به مقدار کافی برای سرخ کردن 



من اینجا پیاز و سیر رو سرخ کردم بهش ادویه که دوست داشتم  رو اضافه کردم , میتونید مقدار فلفل بیشتر ویا  کمتری بریزید منتها من چون خیلی غذای تند دوست دارم خیلی فلفل قرمز ریختم البته واسه رونیکا جدا کردم.
 وقتی پیاز کمی تفت خورد با ادویه و نمک, گوشت چرخ کرده رو اضافه کردم وشعله گاز روزیاد کردم تا گوشت آب نندازه و سرخ بشه حدود ٥ تا ٧ دقیقه تفت دادم . خوب مخلوط گوشت ما آمادست .


 واسه مخلوط سیب زمینی , سیب زمینی ها رو آب پز کردم, قطعه قطعه کردم بهش نمک و فلفل و روغن اضافه کردم ,همچنین پیازی که سرخ کرده بودم. پیشنهاد میکنم هر چی مقدار پیاز سرخ شده بیشتر باشه خوشمزه تر میشه.
من  مقداری پیازچه ریز شده هم اضافه کردم.

خوب وقتی این دو تا مخلوط رو آماده کردیم میریم واسه درست کردن خمیر که خیلی راحت درست میشه .



آرد و نمک رو مخلوط میکنیم یا با همزن دستی  یا غذا ساز دور کند به مدت ٥٠ ثانیه .




آب و روغن رو اضافه میکنیم و میزاریم رو دور متوسط غذا ساز یا همزن برقی تا واسه ١٠ دقیقه هم زده بشه .
نباید کمتر از ۱۰ دقیقه هم بزنید این از نکات مهم این دستور خمیره.

پیشنهادم اینه که از غذا ساز یا دستگاه خمیرزنی استفاده کنید چون با دست کار سخت تره و باید مدت بشتری با دستتون ورز بدید ( حولوحوش ١٥ دقیقه ) و درثانی خمیر به دستتون میچسبه و مجبورید هی آرد خشک اضافه کنید و این از کیفیت خمیر کم میکنه و خمیر لطیفی نخواهید داشت. 

 اما خوب اگه فکر میکنید که بازم میتونید انجام بدید وقول بدید که آرد اضافه نمیکنید, از همه مهمتر  زور و بازو دارید یا علی !


بعد ١٠ دقیقه همچین خمیر زیبا و فرم گرفته ای دارید .


خمیر رو رو سطح کارمون که آرد پاشیدیم میزاریم و تقسیم میکنیم به توپ های کوچیکی به اندازه یه پرتقال کوچیک.



هر کدوم از اون توپ هارو وردنه میکنیم به صورت شکل بالا که ضخامتش ١/٢ سانتیمتر باشه .



از واسط نصف میکنیم.



و یکی از اون خمیر ها رو که نصف کردیم به این صورت روی هم قرار میدیم که مثل یه جیب میمونه و قراره توش پر بشه از چیز میزهای خوشمزه. با انگشتمون کمی خیس میکنیم لبه های خمیر رو تا خوب به هم بچسبند.


میگیریم تو دستمون و توش پر میکنیم از مخلوط گوشت یا سیب زمینی. 
هیچ چیز واسه من لذت بخشتر از آشپزی بدون دستکش نیست اما اگه میبینید اینجا دستکش دارم بخاطر حساسیتی هستش که دستم داره واگر نه از من به شما نصیحت عشق کنید با دست های تمیز اما بدون دستکش تو آشپزی .



خوب در جیب رو میبندیم .


با انگشتمون کمی خیس میکنیم لبه های خمیر رو تا خوب به هم بچسبند.
با چنگال فشار میدیم روی خمیر رو تا هم طرح بدازه و هم این که لبه های خمیر خوب به هم بچسنبد.





و همین مراحل رو با مخلوط سیب زمینی انجام میدیم.



روغن رو میزاریم حسابی داغ بشه خیلی خیلی داغ...............

اگه روغنتون به اندازه کافی داغ نباشه خمیر نرم و نپخته ای خواهید داشت که روغن توش نفوذ کرده. توی یک قابلمه کوچیک ترجیحا بپزید تا ارتفاع داشته باشه واسه روغن و وقتی سمبوسه رو میندازید تو روغن غوطه ور بشه.

میزاریم رو شعله متوسط  رو به پایین و تا دیدیم که سرخ شد از تو روغن در میریم و میزاریم رو دستمال آشپزخونه یا صافی تا روغن اضافیش گرفته بشه.

خوب سمبوسه ما واسه سرو آمادست باید داغ داغ خورده بشه به همره سس .
 نوش جان شما و خونواده ، دوستانتون.

شاد باشید 










در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

3 comments:

Unknown said...

من امروز این سمبوسه خوشمزه رو درست کردم دستورش واقعا عالی بود ممنون ژولیت عزیز

Unknown said...

من این سمبوسه خوشمز رو امروز درست کردم ممنون از دستورش ژولیت عزیز

Unknown said...

این سمبوسه خوشمز رو امروز درست کردم ممنون از دستورش ژولیت عزیز

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...