Thursday, February 10, 2011

لازانیا کلاسیک گوشت
































هیچ چیز نمیتونه خوشمزه تر از لازانیا باشه که با ذائقه ما ایرانیها هم خیلی جوره. لازانیا از غذاهای های اصلی ایتالیاییه که جز غذاهای اینترنشنال به حساب میاد چون تو هر کشوری میتونی لازانیا رو پیدا کنی.

تو لازانیا معمولا از ۳ نو پنیر استفاده میشه پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا ، پنیر ریکوتا که از شیر گوسفند تهیه میشه و چربه ( شما میتونید بجاش از پنیر خامه ای هم استفاده کنید ) و پنیر پارمسان .

این یک لازانیا کلاسیک گوشته که با لایه های گوشت قارچ و پنیر و سس پر شده بسیار خوش طعم ،لطیف و خوشمزست .


نکات مهم واسه خوشمزه شدن لازانیا 

۱.نترسد دلو جرات داشته باشد و از ورقهای لازانیا که پخته شده نیست استفاده کنید یعنی بدون این که اون رو تو آب جوش بجوشند چون ما اینطوری ورقهای لازانیای داریم که پاره و له نشده و موقع کشیدن فرم بهتری داره من بهتون نشون میدم که چیکار کنید اما اگه بازم میترسید میتونید از روش آب جوش استفاده کنید و بعد از آب کش کردن لازانیاتون تو آب سرد قرار بدید تا زمانی که میخواهید لاشونو گوشت و مخلفات بزارید.


 ۲.اگه تو رسپی اومده که از گوشت چرخ کرده میتونید خلاقیت نشون بدید و از مرغ آب پز شده استفاده کنید یا سوسیس یا کالباس و یا میتونید فقط از سبزیجات استفاده کنید پس بازم دلو جرات داشته باشد و به نیرو خلاقیت تون اطمینان کنید .


۳.ظرفی که قراره توش لازانیا چیده بشه بهتره که اطرافش و کفشو با سس کچاپ اول بپوشونید ی کوچولو یامثل قالب کیک با روغن گریس کارش کنید و آرد بپاشد چون موجب میشه نچسبه لازانیا به کف و اطراف قالبتون.

۴ .پنیر نقش اصلی رو داره تو طعم و خوشمزگی لازانیا پس سعی کنید که از هر ۳مدل پنیری که گفتم استفاده کنید یعنی پنیر موزارلا،پنی ریکوتا یا پنیر خامه ای و پنیر پارمسان


۵.تو تمام مدت پخت روی لازانیا باید با فویل پوشیده شده باشه جز ۱۰ دقیقه آخر که فویل رو بر میداریم تا روش برشته بشه و پنیر آب بشه. 


۶. اگه از قارچ استفاده میکنید بهیچ عنوان نباید شسته بشه این واسه همه قارچ ها صدق میکنه چون شما وقتی قارچ رو میشورید همه بافته تردشو از دست میده و موقه پخت یه  حالت شل و آبکی میشه پس یادتون باشه قارچ رو در همه موارد هیچ زمانی نشورید و فقط با یک دستمال تمیز پاک میکنید. 


خوب بریم واسه آماده کردن این لازانیا خوشمزه

مواد لازم

ورق لازانیا ۱ بسته

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

قارچ ۱۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

سیر ۳ حبه

ادویه هر چی که دوست داشتید۲ قاشق چایخوری که من از زردچوبه فلفل سیاه و زنجفیل استفاده کردم 

آویشن ۱ قاشق چای خوری دلبخواهی

فلفل دلمه ۱ عدد

دارچین نصف قاشق چایی خوری دلبخواهی

پنیر موزارلا نصف پیمانه یا ۱۰۰ گرم

پنیر پارمسان ۵۰ گرم

پنیر ریکوتا یا پنیر خامه ای نصف پیمانه یا ۱۰۰ گرم

شیر نصف پیمانه

آب نصف پیمانه

روغن به مقدار کافی

نمک به مقدار کافی

سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی ۱ پیمانه

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری 



خوب اول از همه مایع  گوشتمونو درست میکنیم، بهتره که یه روز قبل مایه گوشت رو آماده کرده باشید و روز بعد فقط برید واسه آماده کردن لایه های لازانیا به خصوص زمانی که مهمان دارید بهتره ی روز قبل مایع لازانیا رو آماده کرده باشید.


من خیلی مختصر این قسمت رو توضیح میدم بهتون چون میدونم همتون استادید تو درست کردن مایه گوشت واسه ماکارونی این هم دقیقا مثل همونه.

پیاز و سیرو فلفل دلمه رو سرخ میکنیم و بعدش گوشت رو اضافه میکنیم و حسابی تفت میدیم و وقتی آب گوشت ی مقدار کشیده شد ادویه و نمک رو اضافه میکنیم و رب گوجه فرنگی و در نهایت ۵ دقیقه مونده به پایان پخت قارچ هارو که حلقه حلقه برش زدیم رو اضافه میکنیم .

اگه دوست نداشتید میتونید که رب گوجه فرنگی اضافه نکنیم چون بعد قرار سس به لا به لایه لازانیا اضافه کنیم .

خوب مایه گوشتون آمادست میزاریم کنار مریم واسه مرحله بعدی.




خوب همونطوری که گفتم من ورقه های لازانیا رو تو آب نجوشوندم و به صورت خشک استفاده کردم. 

تصویر ۱ ورقه های لازانیا رو روی حوله یا ی پارچه نرم میزارم و با یک چاقو از واسط نصف میکنم چون این کار موجب میشه که ورقه های لازانیا درست و تمیز از وسط نصف بشه.


تصویر ۲ قالب رو با فویل میپوشونم و اطرافشو گریس کاری میکنم وی مقدار کم آرد میپاشم یا میتونید اطراف و کف قالب رو سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی بمالید ی مقدار آب به اندازه چند قاشق غذاخوری کف قالب میریزمو ورق های لازانیا رو میچینم تو قالب و روش روغن مایه یا زیتون میریزم و بازیه مقدار آب به ندازه چند قاشق غذاخوری روش میریزیم .




تصویر ۳ روی ورق لازانیا رو سس گوجه فرنگی میمالیم .

تصویر ۴ مایه گوشت رو اضافه میکنیم و روش اگه دوست داشتید مقداری آویشن میپاشد و دارچین .





تصویر ۵ پنیر خامه رو با ی مقدار شیر قاطی میکنم یعنی شیر در اندازه ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری تا پنیر خامه یه مقدار از حالت سفتی در بیاد و روی مایه گوشت میریزم.

تصویر ۶ پنیر پارمسان و موزارلا رو هم میپاشیم رو پنیر خامه ای. 





تصویر ۷ باز لایه بعدی ازلازانیا رو میزاریم و همینطور ادامه میدیم به صورت لایه گذاری طبق مراحل بعدی تا زمانی که ورقه های لازانیا تموم بشه فقط یه نکته مهم یادتون نره روی همه ورق لازانیا که میزارید چند قاشق آب بریزید .

در لایه آخر هیچ مواد گوشتی نمیریزیم یعنی فقط ورق لازانیا رو میچینیم و و روش کمی آب میریزیم


حالا از اطراف قالب اون نصف پیمانه آب و شیر رو اضافه میکنیم طوری که آب و شیر بره کف قالب نفوذ کنه .


تصویر ۸ حالا با فویل کاملا روی قالب رومیپوشونیم. 


به مدت ۷۵ دقیقه میزاریم تو فر رو درجه حرارت ۳۵۰ درجه سانتیگراد یا ۱۷۵ درجه فارنهایت تا بپزه ممکنه یه مقدار بیشتر از این زمانی که گفتم بمونه تو فر و شاید هم ی مقدار کمتر میتونید با یک چاقو تست کنید اگه دیدی راحت فرو رفت یعنی پخته شده و اگه دیدی به سختی فرو رفت یعنی هنوز نیاز داره که پخته بشه ۵  دقیقه مونده به پایان پخت ورق المینیوم رو بر دارید و روش پنیر موزارلا و پارمسان بریزید و بزارید دوباره تو فر تا این پنیر آب بشه.

من در نهایت همونطوری که میبینید مقدار روش سس کچاپ ریختم و با زیتون سیاه تزیین کردم روشو .


معمولا با همون قالب برده میشه واسه سرو شمامیتونید لازانیا روتو قالب پیرکس یا سرامیک هم بپزید. 

با یک چاقوی تیز خودتون برش بدید به لازانیا تا به راحتی هر کسی بتونه واسه خودش سرو کنه ترجیحا بهتره خودتون هم سروش کنید تا لازانیا از هم نپاشه چون خیلی خیلی مهمه که لازانیا قشنگ برش بخوره بدون این که فورمشو از دست بده .

نوش جان شما و خانوادتون


در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .





28 comments:

پویان و مامان said...

سلام ژولیت جون.دست گلت درد نکنه. من دیروز اون جوجه کباب دبشتو درست کردم و با دوستم که همونم بود حالشوبردیم امروزم آقای همسرو با این لازانیات سورپرایز می کنم. راستش منم لازانیا رو نمی پزم اما بعد از تفت دادن گوشت روی گوشت و قارچم آب می ریختم و سسمو آبکی می کردم اما روش شما حتما تمیزتر و لذیذتره. دوستت دارم خانمی.

زهرا said...

سلام عزیزم
گمونم بتونم لازانیا نپخته رو استفاده کنم اما قارچ نشسته هرگز!اصلا نمیتونم بهش فکر کنم...اما قیافه لازانیات عالیه منم الان از دانشگاه اومدم و گشنمه گشنه تر شدم
چقدر رشته شما سخته! همش کلمات سخت داشت این فرادرمانی...خیلی تمرکز میخواد فهمش...شایدم واسه من که خیلی از این وادی دورم اینجوریه
ممنونم به هر حال

Mahlagha said...

خیلی جالب بود ممنون ژولیت جان لازانیا غذای مورد علاقه من و خانوادمه ولی همیشه واسه آبکش کردنش دردسر داشتم حتما با این روش درست می کنم و عکسش رو می ذارم .بابت مطلب افسردگی هم ممنون چون مامانم یه خورده افسردگی داره و من از مطالبت استفاده کردم.
موفق و پیروز باشی مه لقا

Mahlagha said...

دستت درد نکنه عزیزم خیلی لطف می کنی
مه لقا

ghazale az malaysia said...

bah bbah ...bazam ghzaye morede alagheye man.:P

Anonymous said...

سلام

Mania said...

dastatdard nakone , fogholadast postet azizam , merci az inhame nokteye ashpazi va ravanshenasi :x:XX:

maryam said...

mamnoon, bazam mesle hamishe kamel va ali

padideh said...

salam julit jan
mesle hamishe binazirrrrrrrrrrrr.

Spilling it all said...

salam azizam juliet jan.khili delam mikhast ke shoma ham mano add konid va dar zemn mikhastam bebinam mitonam ye khaheshi azaton bekonam ke in article shomaro man be englisi tarjomeh konam va to weblogam bezaram vali hamonjori ke shoma esm dadid manm bedam, khoshhal misham age javab bedin,
ba dastore lazaniyaton foghaladas; hatman dorost mikonam va axesho mizaram.

Negar said...

Ali bod Juliet jonam >:D<

Nasim said...

دستت درد نکنه ژولیت جان . من خیلی لازانیا دوست دارم. تاحالا از این آماده ها استفاده نکردم. خیلی نکته های جالبی گفتی حتما امتحان میکنم. مرسی ژولیت مهربون عالی بود.

najma said...

سلام بر ژولیت عزیز
نجما هستم مدیر مامی سایت...عاشق همه هنر دوستان و هنرمندان مخصوصا دوستداران هنر آشپزی
قبل از هر چیز از زحماتت تشکر می کنم
قرار بود اولین کامنتم به همین جا ختم بشه اما متاسفانه مجبور شدم خبر بدی بدم! وبلاگتون توی ایران فیلتر شده ( همون طور که وبلاگ طیبه عزیز و کافه شمشیری و ...) دلیلش مشخص نیست اما خواستم با خبر باشی
در ضمن فرادرمانی هم توی ایران جزو اسمش رو نیار ها!!! شده
نمی دونم با سایت ما آشنایی دارید یا نه( جای شما بسیار خالیه توی سایتمون :دی)ما یه مبحث در این مورد توی سایت داریم که به دلیل همین آزادی نزدیک به مطلق :دی اسم دیگه ای رو براش انتخاب کردیم( سلسله موی دوست) امیدوارم مفید واقع بشه

http://www.mamisite.com/forum/viewtopic.php?f=78&t=3228

امیدوارم توی راهی که قدم برداشتی روز به روز موفق تر و شادتر باشی

bahar said...

ژولیت جون بی نهایت ممنون.من همیشه با پختن لازانیا به صورت خشک مشکل داشتم.این بار حتما با دستور شما درست میکنم.این کتاب هم خیلی جالب بود.قکر کنم باید بخونمش ;)

A Chef From Persia said...

پویا و مامان

عزیزیم اتفاقا این روش تو هم روش خوبه گلم باید ی بار امتحان کنم


زهرا جان @


بابا خانوم تمیز باور کون هیچ اتفاقی نمیوفته این بالرو سر قارچ در نیار جان من ها ها ها ها


مهلقا @

عزیزم امیدوارم افسردگی مادرت به زودی برطرف بشه و مثل قبل ها شاد باشه



غزاله از مالزی @

قوربونت عزیزیم حتما درست کن و باآقای همسر نوش جان کن


مانیا جان @

مرسی عزیزیم خیلی دوستت دارم


سپیلینگ ات ال @

عزیزیم هیچ مشکلی نیست فقط حتم ذکر منبع کنی و لینک مستقیم رو بذر و خوش حال میشم با خبر بشم با هر پستی از ترجمه کنی


نجمه مدیر وبسات مامی سایت @


عزیزیم من خیلی خوش حال شودم از کامنتت راستشو بخای خیلی وقت پیش و websit بی نظیرت آشنا شودم اما واقع وقت نمیکردم زیاد فعالیت کنم ،دلم mikhad تا جایی که وقت داشته باشم بتونم فعالیت کنم تو webist شما الان من ی پست تو قسمت لازانیا گذاشتم یعنی کپی کردم پست لازانیا رو از تو این وبلاگم و اونجا گزاشتم متاسفا عکس ها دیده نشود

از طرفی واقعا وقت ندارم که بشینم عکس هارو یکی یکی آپلود کنم و باز دوباره انجا بزارم
چه پیشنهادی شما دارید واسه من ؟

مرسی گلم منتظرم

ریحانه said...

آمورش لازاینا خیلی عالی بود عزیزم. من وقت نمی کنم خیلی از کیک ها را درست کنم ولی غذاها را امتحان می کنم معمولامرسی. راستی بعضی ها سس سفید میریزن رو لازانیا نظرت چیه؟

mojgan said...

salam julit joon karet harf nadare va man be onvan yek hamvatan be shoma eftekhar mekonam va karhay benazeret ro har roz mebenem va vaghan keif mekonam va y khahesh daram meshi lotf koni va ghazahay rejeme ham bezarid ba sabzejat va hamentor soshay mokhtalef mer30 azizam dastet dard nakone dar zemn man asheghe lazaniya hastam va hatman en ravesh ro emtehan mekonambaz ham mamnonam az lotfet .

الی_المیرای اولی said...

عزیزم میدونی چند تا گلی؟؟؟؟؟؟
این هوااااااااااااااااااااااا
بووووووووووووس
خیلی خیلیییییییی ممنون بابت دستوراین لازانیای اشتهابرانگیز و معرفی اون کتاب مفید.. الهی همیشه شاد باشی و سالم با عزیزان و کنار عزیزانت
;-)

tahmineh said...

salam jooli joon khoobi??etefaghan chon webet filtar shode nemitunestam biam vaghti raftam behet ray bedam didam dotashun hastano dotashunam raye bala daran koli narahat shodam ke kash yeki moshakhas mikardo hame be yeki ray midadim ke raya nashkane ..rasti jooli chera nemishe dasture keike tavalodo save kard???jooli mishe az masoorehayi ke estefade mikoni ax bendazi akhe inja ke maghazeha herfeyi nistan bedoonan 1m chie!
love u baby

سلین said...

سلام
ممنون از اموزش های عالی شما
در مورد کتابی که معرفی کردید باید تشکر کنم و پیشنهاد بدم اگر کتاب قدرت فکر 1و2 دکتر ژوزف مورفی رو مطالعه نکردید حتما این کار رو بکنید چون به مباحث مورد نظر شما خیلی نزدیکه و واقعا برای من در زندگی اثر داشته

Anonymous said...

سشمششششششششششششششششششششش

Anonymous said...

دوست عزيزم. ممنونم بخاطر معرفي كتاب. خيلي عالي

Tina said...

doste khobam mamnoon az babat dastorhay e khoshmaze va tozihat e kamelet.man say mikonam hame chizaee ke yad midi dorost konam khaili ham khob mishe.babat e hame chiz sepasgozaram

Anonymous said...

salam juliete aziz, man chandi hast ba vebet ashna shodam, az rohye va energy mosbatet lezat mibaram, az inke dar kenare darshat va zendegit be roohet ham ahamiat midi tahsinet mikonam,ashpazihat fogholadast, be masiri ke pishe ro dary edame bde omidvaram hamishe movafagh bashy dar panahe khoda....atena

Anonymous said...

ممنون از لازانیای خوبت

در مورد فرادرمانی خیلی حرفا دارم که برات بگم. ولی از نظر من تنها کار درستی که این دولت انجام داده جلوگیری از پیشرفت فرادرمانیه. به ظاهر خیلی موضوع خوبیه. درمان آدمها. آرامش و خیلی چیزای دیگه. ولی اشکالهای خیلی خیلی عمیقی داره که با هدف خاصی باطن زشتی رو به خورد مردم میدن. اگر بخوای برات مثالهای زیادی میارم که خیلی ریز و ظریف سعی در اغوای مردم داره این فرقه. به طور قطعی یه فرقه انحرافیه و هدفش بیشتر جذب مردم به سمت این گروهه. برای خیلی ها مهم نیست که چه مواردی رو توش انگولک میکنه این فرقه. ولی من به شخصه افکار و عقایدی دارم که نمیخوام کسی از بیخ ریشه اش رو بزنه چون قبولشون دارم و تاییدشون میکنم و هیچ ربطی به این دولت آشغال نداره

بیتا said...

سلام ژولیت مرسی از دستور های خوبت، من نمی دونم چرا لازانیام شل و وارفته میشه؟؟

Anonymous said...

سلام.در مورد فرادرمانی در جواب عزیزی که گفتند این یه فرقه است و .... باید بگم که اصلا اینطور نیست.عرفان حلقه نام این عرفانه.که شامل 2 بخشه 1 عرفان عملی(که همون فرادرمانیه) 2 عرفان نظری.عزیزم بهتره دوره هارو زیر نظر یه مستر بگذرونی.البته الان یکی از شاگردهای استاد طاهری بنام خانم نیرومنش که در امریکا زندگی میکنه داره تک روی میکنه و ادعا داره که صاحب حلقه ها و ارتباطهای جدیدیه..در واقع کار ایشون یه بدعته و ما باید تا زمان آزادی استاد طاهری از زندان ,امانتدار او باشیم و جلوی بدعت و تحریف آموزه های ایشونو بگیریم.پس عزیزم مراقب باش مستر امانتداری رو پیداکنی و دوره ها رو زیر نظرش بگذرونی و مراقب مسترهایی که از خانم نیرومنش حمایت میکنند باش.موفق باشید

Anonymous said...

سلام.در مورد فرادرمانی در جواب عزیزی که گفتند این یه فرقه است و .... باید بگم که اصلا اینطور نیست.عرفان حلقه نام این عرفانه.که شامل 2 بخشه 1 عرفان عملی(که همون فرادرمانیه) 2 عرفان نظری.عزیزم بهتره دوره هارو زیر نظر یه مستر بگذرونی.البته الان یکی از شاگردهای استاد طاهری بنام خانم نیرومنش که در امریکا زندگی میکنه داره تک روی میکنه و ادعا داره که صاحب حلقه ها و ارتباطهای جدیدیه..در واقع کار ایشون یه بدعته و ما باید تا زمان آزادی استاد طاهری از زندان ,امانتدار او باشیم و جلوی تحریف آموزه های استاد رو بگیریم.پس عزیزم مراقب باش مستر امانتداری رو پیداکنی و دوره ها رو زیر نظرش بگذرونی و مراقب مسترهایی که از خانم نیرومنش حمایت میکنند باش.موفق باشید

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...