Monday, January 6, 2014

حلیم بادمجون




 حلیم بادمجون یکی از غذاهای اصیل ایرانیه که حتی آلمانیها هم عاشق این غذا هستند ، واسه منی که عاشق بادمجون هستم این یعنی یه بهشت. چه لذتی داره وقتی یه قاشق از این حلیم بادمجون کشدار و غلیظ رو لای نون لواش یا بربری بزاری و تو سرمای زمستون نوش جان کنی. حلیم بادمجون واسه من جزوه غذاهایی هست که خیلی راحت آماده میشه و جایگزینی مواد زیادی هم داره مثلا میتونی از لپه یا برنج یا لوبیا سفید و یا حتی گندم استفاده کنی و یا میتونی گوشت رو کلا حذف کنی اما اینو بگم که گوشت یکی از اجزای اصلی این غذاست در واقع حکم داماد رو داره واسه عروس ما بادمجان خانوم عزیز .


مواد لازم برای 3،4 نفر:


بادمجان: 8 تا متوسط ( هر چه مقدار بادمجون بیشتر باشه خوشمزه تره )

برنج یا گندم ۱ پیمانه 

لوبیا سفید یا لپه یا عدس ۱  پیمانه

گوشت گردن گوسفندی یا گوشت معمولی، مرغ  ۴۰۰ گرم 

پیاز۲ عدد 

سیر  ۴ حبه

کشک ۱ پيمانه (بسته به ذائقه مي تونید ميزانش رو تغيير بدید ) 

نمک و فلفل و ادویه به مقدار کافی 

نعناع داغ

چوب دارچین ۱ عدد یا پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری 

زعفران برای تزیین 


گوشت رو با پیاز و یه چوب دارچین و کمی ادویه  میزاریم تا بپزه. لوبیا، عدس یا  لپه ای که دارید رو جدا بپزید . وقتی گوشت نیم پز شد لپه، عدس یا لوبیا سفید و برنجی که بهتره از قبل واسه چند ساعت خیس خورده رو اضافه میکنیم به همراه کمی نمک. اگه از گندم استفده میکنید بهتره از چند ساعت قبل خیس کنید و وقتی که گوشت رو میخواهید بپزید گندم رو هم از همون اول به گوشت اضافه کنید. گوشت باید به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزه. شما میتونید از زودپز هم استفده کنید.

روش رژیمی و خوشمزه من برای سرخ کردن بادمجان : 

روش سرخ کردن من برای بادمجون همیشه به این صورته که بادمجون رو پوست میگیرم و برش میزنم و میچینم تو ماهیتابه و روش کمی نمک میپاشم و در حدود نصف استکان آب میریزم و درشو میبندم تابا شعله متوسط بپزه ، وقتی آب به خورد بادمجون رفت و بادمجون نرم شد اندازه ۲ قاشق روغن اضافه میکنم و میزارم تا سرخ بشه . با این روش،  من همیشه خوشمزه ترین بادمجون هارو دارم با کمترین مقدار روغن .

وقتی گوشت  به همراه مخلفاتش پخت ، چوب دارچین اگه استفاده کردید الان تو این مرحله باید از تو گوشت در بیارید، گوشت رو  از تو قابلمه خارج کنید وبعد از اينكه كمي از حرارت افتاد اون  رو با دستتون رشته رشته كنيد. حلیم بادمجون باید کشدار و ریش ریش باشه  نه له و لورده بشه. گوشت رشته رشته شده را با بادمجان و برنج له شده مخلوط میکنیم میکوبونیم با گوشت کوب و میزاریم کنار. 

سیر رو ریز خورد میکنیم و سرخ میکنیم  و یکم توی مخلوط گوشتمون میریزیم به همراه مقداری کشک . دوباره میزاریم مخلوط گوشتمون رو روی اجاق گاز و هم میزنیم تا کم کم جا بیوفته.

پیاز رو خلال میکنیم  و سرخ میکنیم  با روغن و کمی زرچوبه تا یه پیاز داغ خوشگل داشته باشم. سعی کنید پیاز رو در مرحله اول با شعله کم بپزید و وقتی نرم شد شعله رو زیاد کنید تا کریسپی بشه. نصف پیاز داغمون رو به مخلوط گوشت و بادمجون اضافه میکنیم و نصف دیگش رو نگه میداریم برای تزیین.

میریم سراغ نعنا داغ 

براي اين كار، 2 قاشق غذاخوري روغن را داغ میکنیم  و نعناع را به همراه ½ قاشق غذاخوري زردچوبه و پودر سير به روغن اضافه میکنیم  تا كمي سرخ بشه ، دقت كنيد كه نعناع به سرعت مي سوزه  و تلخ مي شه . نصف نعناع داغ را داخل مواد ريخته و نصف دیگش رو براي تزيين نگه داريد.

 وقتی پخت تو یه کاسه حلیم داغ و کشدارمون رو میکشیم و روش با نعنا داغ و کمی کشک ، گردو و پیاز داغ، سیر داغ تزیین میکنیم.

این غذا برای سفره افطار ماه رمضان و همچنین در فصل سرما غذای مناسبیه .

نوش جان ایرانی 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...