Wednesday, May 11, 2011

Challah bread نان چلا








خوب بعد از مدت طولانی دیگه وقتم نسبتا آزاد شد تا برگردم به صفحه دوست داشتنیم تا با هم  باشیم و من بتونم انچه رو که میدونم بهتون تقسیم کنم ، اول از همه به خطر همه کامنت هاتون چه در اینجا یا تو بلاگفا یا فیس بوک ، ایمیل  تشکر کنم که به یادم بودید و واقع  یه دنیا شرمنده که به مهمون داری و درسهام ،امتحاناتم  نتونستم به خیلی از سوالها جواب بدم اما از امروز سعی میکنم که  بیجواب نذارم. 

این نون خوشگل و صد البته خوشمزه که میبینید نون چلا هست  یک نون سنتی که  مسیحیها معمولا توعید پاکشون یا کریسمس میپزند ، این نون فوقولاده لطیف و خوشمزست و خیلی هم شده درست میشه و خیلی خیلی خیلی پوف میکنه  طوری که وقتیکه پخته میشه وقتی به نون ضربه بزنید مثل طبل صدا میده خلاصه اگه یه  بار بپزید مشتری دائمش میشد شک نکنید به حرفام پس بریم ................


مواد لازم :

آرد ۶ تا ۸ پیمانه 
آب ۲ پیمانه 
نمک ۱ قشق غذاخوری 
خمیر مایه ۲ و۱/۲  قاشق غذاخوری 
تخم مرغ ۴  عدد 
عسل نصف پیمانه 
روغن مایه ۱/۴ پیمانه 
کشمش و کنجد و سیاه دانه به دلخواه 
زعفرون  برای جلا دادن به دلخواه 



اول از همه نصف آب ملایم و خمیر مایه رو با هم قطی میکنیم و میزاریم ی جای گرم واسه کمتره از ۱۰ دقیقه .
بعد تو یه  ظرف بزرگ بقیه نصف آب که داغ هست رو میریزیم و خمیر مایه که درست کردیم رو بهش اضافه میکنیم و همچنین روغن مایه و عسل ،نمک و ۳ تا تخم مرغ( یه دونه رو کنار میزاریم که بعدا نیاز داریم بهش )وهممیزنیم  با یک قاشق تا این مواد با هم خوب مخلوط باشند . تو این مرحله اگه دوست داشتید میتونید کشمش یا سیاه دانه اضافه کنید  .


وقتی این مواد رو با هم مخلوط کردیم ۳ پیمانه آرد رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط مایه مون باشند بعد از این که کمی با هم مخلوط کردیم حالا یک پیمانه دیگه آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم و باز یک پیمانه دیگه  که تا حالا شده  ۵ پیمانه ، حالا موادمون سفت تر شده و بسختی میتونیم هم بزنیم  و باز هم یک پیمانه دیگه اضافه میکنیم که ششمین پیمانست .






حالا رو یک سطح تمیز کمی آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم رو کابینت و ورز میدیم با دستامون وهر دفعه مقداری آرد میپاشیم  (شاید حولوحوش ۲ تا ۱ پیمانه آرد ) ورز میزنیم به مدت ۱۰ دقیقه تا زمانی که خمیرمون خوب فرم بگیره و نچسبه به دستمون .


نکته :
زیاد نباید آرد بزنید که خیلی سفت میشه نونمون تا جایی که خمیر به دستمون نمیچسبد کافیه 


یک ظرف گود رو کمی اطرافشو چرب میکنیم و خمیرمونو میزاریم توش و با یک پلاستیک روشو میپوشونیم و روش باز حوله میندازم تا گرم بمونه و پف بکنه به مدت ۱ تا یک ساعت و نیم .





بعد از یک ساعت  میبینید که حسابی پف کرده و دو برار شده خمیرمون .



خوب حالا رو سطح کارمون آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم روش و به دو قسمت تقسیم میکنیم .

یکی از این قسمته رو باز تقسیم به ۳ قسمت میکنیم.



هر کدومو به این صورتی که میبینید لول میکنیم به طوری که واسط توپولتر باشه تا کنارهها .





واسه این که بخواهیم ببافیمش به قول معروف این روش رو اجرا میکنیم 





تو سنی فرمنون که یا کاغذ روغنی گذاشتن یا کمی روغن مالیدیم و و آرد پاشیدیم میزاریم و روشو میپوشونیم با پلاستیک و میزاریم باز به مدت نیم ساعت تا دوباره پف بکنی .



فرمونو رو درجه ۱۸۰ درجه  سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه 


حالا خمیرمونو که دوباره پف کرده روش با قلم مو تخم مرغی که قبل به هم زدیم ( توش اگه دوست داشتید کمی زعفرون آب کرده میریزیم تا خوشرنگتر بشه) روی نون رو میمالیم  (برای این که براق و خوشرنگ بشه ) و همینطور کنجد و سیاه دانه اگه دوست داشتید 







میزاریم تو فر به مدت ۴۵ تا۵۰  دقیقه( شاید هم مقدار بیشتر )  ویا هر زمانی که دیدم حسابی پف کرده و وقتی بهش ضربه میزنیم  انگار توش تخلیه پس پخته شده .




تا چندین روز حسابی نرمه و چون مقویه بخاطر وجود عسل و تخم مرغ میتونه واسه صبحانه با ی لیوان شیر نوش جان بشه .




شاد باشد 



21 comments:

ghazale said...

bah bah aliiiiii:)

farida said...

mersi juliete aziz.
inham mesle baghiye dastooratet hatman aliye.

Anonymous said...

خانم ژولیت عزیز دست شما درد نکنه که چقدر زحمت میکشیید وچقدر زیبا مینویسید ممنون از همه ی الطافشما خانم عزیز و مهر بون

parisajavani said...

besyaar aali va eshtehaa baranghiz.

Anonymous said...

صدف a@a: سلام ژولیت عزیزم خوبی خانومی؟رونیکای عسل نبات خوبه؟ دلم برات تنگ شده بود الان چند وقتی بود که سیستم قطع بود ومن فقط زجر میکشیدم امروز تا وصل شد بلافاصله اومدم بهت سر بزنم.خوشحالم که دوباره دستورات جدید وزیبای خودت رو با ما سهیم میشی گلم. ممنونم برای زحماتت.بوسسسسسسسسس

الی_المیرای اولی said...

واااااااااااای معلومه حسابی خوشمزه ست ممممممممممم دستت طلا خانومی.. بوووووووس

Sogand said...

salam juliet jan, mer30 babate dastoraye khob o aali.

man dishab in non ro dorost kardam vali ye moshkel dasht male man, 9 ta bishtar peymone ard estefade shod o vaghti ham pokht nonesh kheili seft bod o nemishod bokhorish. :( nemidonam chera

Negar said...

mesle hamishe ali :*

مامان فرشته said...

ممنونم ژولیت عزیزم،عجب نانی دهنم آب افتاد
خوشحالم که سرت خلوت شده و ایشالله بیشتر ببینیمت
بووووووووووووووووووووس

Anonymous said...

salam, mamnun az in dasture khoshgelo khoshmazeh, faghat meghdare mavad ro age nesf konim etefaghi nemiofteh?

parisa said...

salam azizam,khaste nabashi,mersi az dastoore noon e khoshmazat.
faghat mikhastam bedunam,ardesh, arde sefid hast ya arde gandom?
ghorbanat, baarezuye mvafaghiat rvz afzvn.

A Chef From Persia said...

صدف عزیزیم :

خوشحالم که میبینمت عزیزم بابا ما چاکر همه بروبچ با صفا هستیم


الی المیرای اولی :
جونم نوش جان پیشا پیش


سوگند جان :

عزیزم خوب معلومه باید سفت بشه نه تا خیلی بوده

ناشناس عزیز :


عزیزم نمیدونم والا من موادو نصف نکردم حلا mikhi شما نصف کن


پریسا جان :

عزیزم من از ارد معمولی استفاده کردم میتونی از هر اردی استفاده کنی جز ارد کیک



مامان فرشته :

عزیزم خوبی؟ دوخملک نانازت رو ببییس از طرف من

alex said...

merci Juliet jane aziz you are so nice

alex said...

Merci Julie jane aziz you are so nice

salex565 said...

Juliet aziz in khamir maye ke migid chie chetor mishe tahiyash kard ,mamnoonam

salex565 said...

Juliete aziz in khamir maye ke migid chetori mishe tahiye kard ,mamnoonam

salex565 said...

Hello

salex565 said...

fffffffffffff

salex565 said...

bah bah

parisa said...

salam juliet aziz,man noon ro dorost kardam, alliiii shod,mersi.ama vaghti hamasho khordim yadam umad ke ax begiram.be nazaret mishe ba in khamir
Pretzel ham dorost kard?

Anonymous said...

fadat sham joliiiiiiiiiiiiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...