Friday, March 11, 2011

شیرینی دانمارکی یا گل محمدی







یه سال نیم پیش بود که واسه عید فطر این شیرینیهای خوشمزه دانمارکیو پختم برای اولین بار.... هیچ وقت یادم نمیره که چقدر شاد بودم وقتی نتیجه کارمو دیدم ،تو غربت هیچ چیز دلنشینتر از شیرینی داغ دانمارکی با یه چایی داغ لب سوز تو بعد ظهرنیست ....

اون زمان واسه دل خودم آشپزی و شیرینی پزی میکردم وعکس از مراحل کار نمیگرفتم اما از زمانی که شما با من همراه شودید ذوقم به این کار خیلی بیشتر شود و از همه مرحله کارهام عکس میگیرم ،به هر حال ببخشید که این شیرینی عکس از درست کردن مراحلش نداره .

من این رسیپیو استفاده کردم واسه درست کردن این شیرینیها امیدورام شما هم لذتشو ببرید


خمیر دانمارکی:

مواد لازم:

750 گرم

آرد کاملا سفید

250 گرم

آرد ذرت یا نشاسته پودر شده

250 گرم

کره

2 عدد

تخم مرغ

3 قاشق سوپخوری

روغن مایع

2 قاشق سوپخوری

شکر

یک قاشق سوپخوری

مایع خمیر ترش

یک قاشق چایخوری

نمک

به مقدارلازم

آب ولرم


طرز تهیه:

یک قاشق چایخوری شکر را در یک فنجان شیر گرم یا آب حل کرده و مایع خمیر را اضافه می کنیم و می گذاریم مایع خمیر پف کند.

در ظرف بزرگی آرد، نمک و شکر را الک کرده، سپس وسط آرد را گود می کنیم. مایع خمیر پف کرده، روغن مایع و تخم مرغ ها را با چنگال خوب به هم می زنیم. بعد آنها را با آرد مخلوط کرده و آب ولرم را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر صاف یک دستی تهیه شود. خمیر را کمی ورز داده و روی آن را می پوشانیم و در جای تقریباً گرمی قرار می دهیم تا خمیر15 دقیقه مانده و کمی جا بیفتد.

سپس روی میز کمی آرد می پاشیم و خمیر را به قطر 2 سانتی متر بازکرده و کره را در وسط آن قرار داده و با چهار قسمت خمیر روی کره را می پوشانیم و با وردنه ضربه های آرامی روی خمیر وارد کرده تا کره نرم شده و در خمیر کمی پهن شود. بعد خمیر را به قطر یک سانتی متر باز کرده و آن را 6 تا 5 لا زده و آن را در جای خنک و یا در یخچال قرار می دهیم . 20 دقیقه بعد خمیر را یک بار از طول و یک بار از عرض باز و بسته کرده و آن را 6-5 بار تا می زنیم و هر بار20 دقیقه درجای خنک نگه می داریم و بعد از 6 دفعه، باز و بسته کردن خمیر در مرحله آخر آن را به قطر یک سانتی متر پهن کرده و شیرینی هایی از قبیل مدل صدفی، لوله ای ، نیمه ماه، گوشی، فرفره و مدل کراسان تهیه می کنیم.


کرم دانمارکی 

مواد لازم :

2 قاشق سوپخوری

آرد ذرت یا آرد گندم

5/1 فنجان

شیر

یک عدد

زرده تخم مرغ

نصف فنجان

شکر

50 گرم

کره

به مقدار کم

وانیل یا پوست رنده شده لیمو

طرز تهیه :

زرده تخم مرغ و 50 گرم از شکر را با وانیل خوب مخلوط می کنیم. بقیه شکر را با کره مخلوط کرده و آن را هم می زنیم تا نرم و سفید شود. سپس شیر و آرد ذرت را مخلوط کرده و ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا غلیظ شود . سپس زرده زده شده را ا ضافه کرده و به هم می زنیم. در نهایت کره را افزوده و کرم آماده شده را مورد مصرف قرار می دهیم.


برای تزئین روی شیرینی ها و داخل شیرینی ها از مواد زیر استفاده می کنیم.


برای داخل شیرینی ها:

کرم دانمارکی + دارچین یک قاشق مرباخوری + شکر یک سوم پیمانه.

برای تزئین روی شیرینی ها:

یک عدد تخم مرغ + یک قاشق سوپخوری شربت کارامل( شكر را روی حرارت بخار آب ذوب می کنیم)




طرز تهیه انواع شیرینی دانمارکی


شیرینی دانمارکی صدفی با خمیر دانمارکی


خمیر دانمارکی را نسبتاً نازک تر باز کرده و روی خمیر کمی دارچین و شکر می پاشیم و آن را لوله کرده و وقتی به قسمت آخر رسیدیم، با قلم مو کمی تخم مرغ بر روی آن می مالیم که دو قسمت به هم بچسبد.

سپس آن را مانند رولت به قطر 5/1 سانتی متر می بریم. شیرینی ها را در سینی چیده، مدت 30 دقیقه در وسط پنجره فر با حرارت 350 درجه قرار می دهیم تا پخته و طلایی شوند و بعد از کمی خنک شدن روی آنها با الک پودر قند می پاشیم.


شیرینی لوله ای با خمیر دانمارکی


خمیر دانمارکی را به قطر 4-3 میلیمتر و به طول 15 سانتیمتر و به عرض دلخواه کرم می مالیم . سپس خمیر را لوله کرده و به انتهای لوله که رسیدیم با قلم مو روی خمیر را کمی تخم مرغ می مالیم تا دو قسمت به هم بچسبد. بعد خمیر را به اندازه های 6-5 سانتی متر می بریم و در سینی چرب آنها را چیده و به مدت 30 دقیقه می گذاریم پخته شوند.


شیرینی نیمه ماه دانمارکی با خمیر دانمارکی

خمیر را به قطر 5-4 میلیمتر پهن کرده و با قالب گرد خمیر را قالب می زنیم و توسط قیف یا با قاشق مرباخوری مقداری کرم در وسط خمیر می گذاریم و خمیر را به صورت نیمه ماه روی هم آورده و دور آن را با چنگال میوه خوری فشرده و فرم می دهیم. سپس روی آنها از مخلوط تخم مرغ و شربت کارامل می مالیم و بعد روی آن کمی شکر پاشیده، در سینی چرب می چینیم. سپس برای مدت 30 دقیقه در پنجره وسط فر با درجه حرارت 350 قرار می دهیم تا شیرینی ها بپزند.


مدل گوشی دانمارکی با خمیر دانمارکی


خمیر را به قطر 4-3 میلی متر پهن کرده، به اندازه 30×15 می بریم و در وسط خمیر یک نقطه مرکز قرار داده و روی آن شکر و دارچین می پاشیم. بعد خمیر را از دو طرف به نقطه مرکز لوله کرده و خمیر را به صورت ورقه های 5/1 سانتی متری می بریم و در سینی چرب شده می چینیم. سپس در فر داغ با درجه حرارت 400 فارنهایت مدت 12-10 دقیقه می گذاریم تا شیرینی ها طلایی شوند.

شیرینی مدل فرفره با خمیر دانمارکی


خمیر را به قطر یک سانتی متر و طول و عرض 25×25 سانتی متر باز می کنیم. بعد 5×5 خمیر را بریده و چهارگوش خمیر را برش می دهیم. وسط خمیر به اندازه یک عدد فندق کرم می گذاریم و به شکل فرفره می پیچیم. با قلم مو روی آن از مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ مالیده، آنها را در سینی فر چرب شده می چینیم و در پنجره وسط فر قرار می دهیم . مدت 25-20 دقیقه صبر می کنیم تا شیرینی ها با حرارت 400 درجه طلایی شوند. این شیرینی ها را می توان به پودر قند نیز آغشته نمود. در این صورت نیازی به مالیدن کارامل تخم مرغی نمی باشد.


شاد باشد

در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .


13 comments:

Baran said...

سلام ژولیت عزیز.خیلی خیلی ممنون از پستهای بسیار عالیت.تنها وبی هستی که بدون ذره ای تردید از چگونگی درست شدن غذاها یا شیرینی ها دست به اشپزی میزنم. یعنی مطمئنم که عالی میشه.راستی میخواستم بگم فیدت توی گوگل ریدر از کار افتاده. چرا؟ میشه لطفادرستش کنی روی دستور شیرین کردن خامه مونده و دستورهای جدید رانشون نمیده.ممنون میشم اگه درستش کنی چون اینجوری راحت تر ازنوشته هات باخبر میشم.ممنون.

sharifeh said...

جولیت جان پودر شکر از کجا گرفتی‌ تو کوالا لامپور؟

مامان فرشته said...

ژولیت عزیزم ممنونم از آموزش شیرینی دانمارکیای خوشمزه ات
بوووووووووووووووووووووووووووس

Ruby ( rabee) said...

ژوليت عزيز كارت بي نظيرههههههه. وبلاگت خيلي خيلي عاليه. من تازه با وبلاگ خوشگلت آشنا شدم. اميدوارم هميشه شاد و سلامت و موفق باشي خانومي. :XXX

سارا said...

سلام ژولیت جان . خیلی ممنون از آموزش شیرینی دانمارکی .برای ما ها که از ایران دور هستیم خوردن شیرینی دانمارکی یه جور حس خوبیه :D
میشه بگی خمیر مایع به انگلیسی چی می شه؟ من امریکا هستم و اگر راهنمایی کنی از اینجا تهیه کنم
مرسی خانومی

mahshid said...

ممنونننننننننننننن عالیههههههههههههههه

مرسی از وقتی که بی دریغ صرف می کنید اجازه بدید منم خواننده ی کوچیک وبلاگ عالیتون باشم

الی_المیرای اولی said...

دستت طلااااااااااا خانووووومی
بووووووووووووووووووووووووووس
منم عاشق این شیرینی خوشمزه م

ghazale az malaysia said...

asheghe shiriniye danmarkiam dooosatm,iaran ke budam to aroosia ke miraftim hamishe doa mikardam ke shiriniye danmarki serve konan.:))))vaghti ham ke bud enghad mikhordam ke nagooooooooo :))))

A Chef From Persia said...

باران جان عزیزیم نمیدونم چرا این مشکل به وجود اومده اما واسه من اینطور نیست بهتره دوباره بزاری تو گوگل ریدر

شریفه جان @

شریفه جان همه فروش گاها دارند قسمت شکر او آرد هستش تو کرفور ،جسکو و،،،،،

مامان فرشته @

عزیزیم سال نو رو به تو و خونواده عزیزت تبریک میگم

روبی جونم @

مرسی گلم ماچاکرتیم

سارا جونم @

مرسی گلم خیلی لطف دری به انگلیش میشه

yeast


غزاله جان @


مثل خودامیااا شکمو جونم

الی المیرای اولی @

مرسی خانوم طلا

محبوبه said...

سلام
من میخواستم بدونم که چطوری باید داخل شیرینی ها رو با شربتش پر کنم؟ اگه میشه اینو بهم بگید.
ممنون

A Chef From Persia said...

محبوبه عزیز @

میتونی از قیف یا حتی میتونی از قاشق استفاده کنی

محبوبه said...

سلام
من با این دستور شما دامارکی درست کردم . خوب شد ولی یه ایراد داشت و اون اینکه کرم داخلش کم بود یا من وارد نبودم . در واقع میشه گفت اصلا کرم نداشت ولی خمیرش خیلی خوب شد. وقتی خمیر رو پهن کردم و کرم روش مالیدم بعد بریدمش که مقداری از کرم بیرون ریخت. نمیدونم چطور باید اینکارو بکنم. اگه میشه راهنماییم کنید.
ممنون

arezoo said...

asheghe in shiriniam
albate ba in amoozesh hatman bishtar doostesh khaham dasht :d
akhe karatoon aliee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...