Tuesday, March 1, 2011

پیتزا کلاسیک گوشت











خوب نوبتی هم که باشه نوبت یک غذای خوشمزه و جهانیه به نام پیتزا 


خیلی ها فکر میکنن که پیزا و اسپاگتی ماله کشور ایتالیا بوده اما واقعیت این نیست چون این چینیهای چشم بادومی بودند که ۳۰۰۰ سال پیش پیتزا  و اسپاگتی میخوردند ، کار کار مارکوپولو بود که با رفتنش به چین  و بازگشتش به ایتالیا این غذای خوشمزه رو به ایتالیائیها یاد داد و از حق هم نگذریم خیلی تنوع دادند به پیتزا و الان هم  پیتزا و اسپگیتی خیلی خیلی رایجه تو ایتالیا و جز غذاهای اصلیشون به حساب میاد

ایتالیایها اومدند پنیرهای مختلفو به این غذاها اضافه کردند از جمله موزارلا، پیکرینو،پرولون ،چدار و چند نوع پنیر دیگه 
الان نه تنها تو ایتالیا بلکه تو بیشتر کشورهای دنیا پیتزا جز غذاهای محبوب به حساب میاد و خیلی طرف دار داره


خوب مثل همیشه اول از همه میریم سراغ نکات طلایی یا کنکوری واسه داشتن یک غذای خوشمزه و با کیفیت 
نکات مهم واسه داشتن یک پیتزای خوشمزه 

پیتزای ایتالیا به سه دلیل شهرت داره 

یک به خاطر سسش
دو بخاطر خمیرش
سه بخاطر حرارت و پختش 

مایه پیتزا یا تاپینگش میتونه بنا به هر سلیقه متفاوت باشه میتونه گیاهی باشه میتونه گوشتی باشه یا مخلوطی از جفتشون 

تو بعضی از کشورها از خمیری که واسه نون استفاده یشه واسه پیتزا هم استفاده میکنند و این نون میتونه نازک باشه یا کلفت 

اگه میخواهید که یک پیتزای خیلی اصل فرد ایتالیایی داشته باشید یادتون نره که اجزاء تشکیل دهنده پیتزا منظورم مایه پیتزاست نباید بیشتر از ۵ ماده خوراکی باشه که از این ۵ تا مواد سس و پنیر پیتزا جز اصلیش هستند  و ۳ مواد دیگه میتونه یا گوشت باشه یا سبزیجات یا مخلوطی از این دو تا 
یادتون باشه که افراط تو اضافه کردن این مواد موجب میشه پیتزا خوبی نداشته باشید و خیلی طعمش جالب نباشه به هر چی شبیه باشه جز پیتزا 

از ادویه جات کلا زیاد استفاده نکنید اما یادتون باشه که آویشن خیلی خیلی طعم خوبی به پیتزامون میده 

 روی خمیرتون که پهن کردید ی مقدار خیلی کم نمک و روغن  زیتون بمالید( در صورتی که تو خمیرتون از روغن استفاده نکردید میتونید ی مقدر کم روغن زیتون اضافه کنید ) و یا ریحون هم بپاشید موجب میشه خوشمزه تر بشه پیتزامون

اینم بگم که تجربه نشون داده که خمیری که با دست ورز داده میشه خیلی خوشمزه تره تا خمیری که با دستگاه مخلوط کن ورز داده شوده  پس قدر دست های نازنینتون رو بدونید و ازشون  واسه ورز دادن خمیر پیتزا استفاده کنید 

این خمیر پیتزا که امروز آموزش میدم خیلی خمیر لطیف و نرمو خوشمزییه حتی میتونید ازش نون هم درست کنید کاری که من خیلی وقت ها انجام میدم 


مواد لازم برای خمیر پیتزا 

این مقدار مواد حدود دو تا پیتزا بزرگ هستش 

مخمر نان یک قاشق چای خوری یا  Active Dry Or Instant Yeast 

آرد ۴ پیمانه 

نمک ۱ قاشق چای خوری 

روغن زیتون ۱/۳ پیمانه  در صورتی که روغن زیتون نداشتید میتونید از روغن مایه استفاده کنید اما خوب طعم و مزه روغن زیتون کجا و روغن مایه کجا 

آب گرم ۱ و ۱/۲ پیمانه 


مواد لازم برای پیتزا 

۲۰۰ گرم گشت چرخ کرده

۱۰۰ گرم سوسیس  دلبخواهی 

۲۰۰ گرم قارچ 

فلفل دلمه ۱ عدد 

پیاز ۱ عدد

سیر ۳ حبه 

روغن مایه  به مقدار کافی یعنی ی مقدار خیلی کم 

سس کچاب یا سس گوجه فرنگی  به مقدار کافی 

 پنیر پارمسان ۱۰۰ گرم 

پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم 

فلفل سیاه به مقدار کافی 

آویشن یک قاشق چایخوری 

نمک به مقدار کافی 







تو ی ظرف آب گرم میریزیم و مخمرمون رو میپاشیم روی آب و اجازه میدیم خودش ته نشین بشه و واسه ۵ تا ۷ دقیقه میزارییمش تا مخمرمون  پف کنه تو آب و بالا بیاد
بهتر تو یک جایی گرم بذاریدش  




نمک و آرد رو با هم خوب قاطی میکنیم 










روغن زیتون رو به اردمون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا روغن و آرد جذب هم باشند 



و در نهایت مخمرمون رو که با آب قبلا قاطی کرده بودیم رو اضافه میکنیم 
من متاسفانه از این قسمت یادم رفت عکس بگیرم فقط بگم که تو این مرحله خیلی چسبناکه خمیرمون و کلا حولوحوش ۳ دقیقه ورز میدیم 







خمیرمون رو از تو اون ظرفی که ورز دادیم انتقال میدیم تو ظرفی که ی مقدار با روغن مایه چربش کردیم اطرافشو و وقتی خمیرمون رو گذاشتیم توش روش رو با پلاستیک میپوشونیم و دورش هم حوله یا پارچه کلفت میندازیم و میزاریم ی جای گرم به مدت ۲ ساعت تا خمیرمون حجمش دو برابر بشه و آماده بشه










خوب همونطوری که میبینید  خمیرمون حسابی پوف کرده 







خمیرمون رو پهن میکنیم تو قالب فرمون که از قبل چربش کردیم و آرد پاشیدیم ،چون این پیتزا کلاسیک گوشته من نخواستم که فرم        بدم به خمیر تا گرد بشه شما اگه خواستید میتونید  میتونید با وردنه  پهنش کنید آرد بپاشید و گردش کنید






روی خمیرمون سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی ی مقدار میریزم 




مایه گوشتی رو که قبلا با پیاز و سر تفت دادیم و ی مقدار فلفل سیاه بهش اضافه کردیم رورویه نونمون میریزم 

ی نکته مهم بگم تو درست کردن مایه گشتمون که باید حواسمون باشه که از روغن خیلی کمی واسه سرخ کردن گوشتمون استفاده میکنیم چون روغن زیاد موجب  میشه که زمان  پخت پیتزا  خمیرمون خیلی چرب  بشه
 میتونید در صورت دلخواه از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی هم واسه مایه گشتمون استفاده کنید     


پنیر پارمیسان رو میپاشیم روی گوشت




بعد قارچ رو که قبلا خورد کردیم رو روش میپاشیم  و اگه دوست داشتید ی مقدار سوسیس هم میریزیم  ،روش ی مقدار آویشن میپاشیم و نمک و وقتی ۵ دقیقه مونده به پایان پخت در فر رو باز میکنیم و پنیر پیتزا رو میپاشیم  روش تا آب بشه سکوروچ بازی بزارید کنار و اگه میخوا ید ی پیتزا خوشمزه داشته باشید پنیر با کیفیت و همچی پر پرو پیمون بریزد روش ،کلا حولوحوش ۱۰ تا ۱۳ دقیقه با درجه حرارت ۵۰۰ میزاریم بپزه میزاریم 

تا از فر در آوردیم برشش میزنیم و بلافاصله وقتی که داغ داغ سرو میکنیم  






نوش جان 

11 comments:

مالزی نشین said...

مرسییییییییییییییی...دستت طلا خانوم هنرمندددددد

Negar said...

che khoshmazasssssssst! delam khast!! :*

nazanin_hz said...

mamnonam julite jan

Anonymous said...

وااااااااااای ژولیت جون ممنونم ، چه هوس بر انگیزه
دووووووووووست دارم
راستی بابت اندازه گیری ها خیلی خیلی ممنونم
بووووووووووووووس

Mania said...

Vaaaay ashege postwtam,ham koli amoosande bood ham kola az nokate bamazat khandidam mercy azizam :)

پاییز said...

ژولیت جان دستت درد نکنه بابت وبلاگ خوبت. پیتزا را درست کردم فوق العاده شد . تنها مشکلش این بود که احساس کردم چربی نانش زیاده . نمی دانم اگر روغن زیتون کمتر بریزیم به لطافت و نرمی بافت نان ضرر می زنه یا نه؟ ممنونم اگر جوابمو بدهی

Parisa said...

وای خواهر عجب چیزی، خیلی‌ وقت می‌خوام یک پیتزای حسابی درست کنم، انشاالله همین روزها

Anonymous said...

ژولییت گرامی سلام ، کارهای کیک شما را بسیار میپسندم و پیتزای شما با دستورات و شکل مناسبی هست ، اما با توجه به اینکه شما با ارد و خمیر ارتباط خوبی در کیک سازی دارد ، خمیر را میتوان به شکل ۱ توپ در آورد، در ارد مجددا آغشته کرد و با دست یا وردنه صاف نازک و مدور ساخت ، همینطور در این نوع پیتزا ایرانی سوسیس ساده ب دلیل اینکه خشک هست و گوشت چرخ کرده نیز از ان چیزی که هست خشک تر میشود و دلیل دیگرش این هست که مثل انواع غربیشان چرب مثل سالامی نیست که چربی ان در فر سرخ و دود میشود تا حد زیادی ، و دیگر اینکه در ایران چون آمریکا با پنیر مزرلا و پر پنیر دوست دارند، در صورتی که در ایتالیا و اکثر اروپای مرکزی و شمالی فقط با ۱ نوع پنیر گودا و کم پنیر درست میکنند با نان نازک و در آخر روی ان ارگانو خشک شده میپاشند درست وقتی که از تنور بیرون میاید و داغ است ، و دیگر اینکه ب جای سوس کچ اپ سوسی از گوجه فرنگی له شده و نمک، فلفل ، شکر، ادویه و .... روی پیتزا میریزند که طعم ان بسیار بهتر از کچ اپ هست و گاهی از گوجه تازه ساخته میشه ، پیتزا شما بسیار زیباست و کار های شما جالب ، امیدوارم که بدانید که من نیز سالها مثل اکثر هموطنان همینطور میپاسندیدم و لی ب مرور تغیرات را که در کل اروپا میانی و مرکزی ب ان روش پیتزا میپزند را پذیرفتم ، زحمت زیادی کشیدید و توضیحات بسیار مفیدی دادید، مرسی
رضا

الی-المیرای اولی said...

به به چه اشتها برانگیز
قربون دستت مهربووووونم

Unknown said...

somayeh
سلام زولیت عزیز امیدوارم هر روز موفق تر بشی در کنار خانواده ات با سلامتی و خوشبختی زندگی کنید من دیشب ایم پیتزا رو درست اولش خمیرش به دست می چسبید ولی هر چه بیشتر ورز می دادم خیلی بهتر میشد می شه بگم بهترین خمیری بوده که تا حالا درست کردم خیلی خیلی ازت مممنونم

Unknown said...

salam Juliet jan, vaghean mamnoon az babate dastoore aalit, harf nadasht, khamiresh ke fogholade bood, koli mehmoona khosheshoon oomad. vaghean dastet dard nakone va khaste nabashi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...