شکلات باه باه ( این باه باه های من معروفه ) چقدر من عاشق شکلاتم طوری که میشه گفت در واقع معتاد به شکلاتم.
شکلات اون قدیم قدیما چندین قرن پیش مثل الان نبوده که بپریم سر بقالی سر کوچه مون بخریم اونم ارزون ,اون قدیمها شکلات معروف بوده به غذای خدایان و اولین بار هم این امریکایهای خوش خوراک ساختن شکلات رو، اینقدر ارزشش بالا بوده که به عنوان پول استفاده میشده فکرشو بکنید یه تیکه شکلات کاکاویی بدی به مغازه دار اونم بهت یک کیلو گوشت بده .الان بهترین شکلات های دنیا تو سویس درست میشه که از نظر کیفیت و طعم بهترین شکلات دنیاست . جالبه بدونید که شکلات واسه سگ و اسب مضره طوری که اگه بهشون بدیین ممکنه بمیرن چون بدنشون نمیتونه هضم کنه شکلاتو یادتون نره ندید شکلات به این دو تا حیوون طفلی
انواع شکلات:
شکلات تیره: شکلاتی که بدون شیر تهیه می شه. به اون، شکلات ساده هم می گند. معمولاً در تهیه اون، 35 درصد کاکائو به کار می روه.
شکلات شیری: در تهیه اون، شیر هم به کار میره. تودرست کردنش ، 25 درصد کاکائو استفاده میشه
شکلات کم شیرین: نوعی شکلات که برای تهیه غذاها به کار می ره. مقدار شکر اون هم کمه.
شکلات سفید: شکلاتی که در تهیه آون، تنها از چربی دونه کاکائو، نه خود اون، استفاده می شه.
من لازمه که اینجا نکات خیلی خیلی مهمی که در مورد آب کردن شکلات هست بگم و با تصویر بهتون نشون میدم که چطوری شکلاتو آب و چطور با شکلات تزیین کنید
نکات کنکوری شکلات
۱. به طور کلیشکلات سفید نسبت به شکلات کاکاویی حساستره و باید خیلی تو آب کردن شکلات سفید حساسیت به خرج بدیم.
۲. همیشه یادمون باشه که به هیچ وجه شکلات رو روی آتیش مستقیم آب نمیکنیم .مگر این که تو دستور اومده باشه چون کلا بافت شکلات رو تخریب میکنه و شکلات به طرز خیلی وحشتناکی هم زمخت میشه هم بدمزه .
۳. تنها دو راه واسه آب کردن شکلات هست یکی همون آب کردن تو ماکرو فره و یه راه به وسیله بخار آب که شکلاتو توی یه ظرف به تیکهای کوچولوتقسیم میکنیم و میذاریم رویه قابلمه یا کتری که در حال جوشیدنه.
۴. یادمون باشه هیچ وقت از قاشق چوبی استفاده نمیکنیم واسه همزدن شکلات چون قاشق چوبی رطوبت شکلاتو به خودش میگیره و باعث میشه شکلات لطیفی نداشته باشیم.اما من خیلی وقتها یادم میره شماها مثل من حواس پرت نباشید و خوب عمل کنید به این نکته
۵. قاشق فلزی که استفاده میکنیم باید کاملا خشک و تمیز باشه وقتی که میخوایم شکلاتو مخلوط کنیم باهاش .
۶. اگه شکلاتمونو تو ماکرو فر آب میکنیم هر چند ثانیه چک میکنیم که آب شده یا نه .
۷. هیچ وقت شکلات نباید به حالت جوش در بیاد که اگه بجوشه در اون صورت شکلاتمون دیگه به دارد هیچی نمیخوره چون هم خاصیتشو و هم بیشترین عطرو بوشو از دست داده اما اگه یه زمانی اینطوری شد یه راه داره که اونم اینه که یه مقدار روغن مایع بهش اضافه کنیم که یه مقدار برگرده به روزهای اوجش .
۸. همیشه اضافه کردن یه مقدار روغن و یا کره کمک میکنه که شکلاتمون لطیفتر و نرمتر بشه.
۹.هیچ وقت روی شکلات رو وقتی داریم آبش میکنیم نمیپوشنیم.
۱۰. خیلی خیلی باید مواظب باشیم که بخار کتری یا قابلممون وارد شکلات نشه .
۱۱. نکته مهم دیگه هم اینه که ظرفمون که شکلات رو گذاشتیم توش به هیچ عنوان نباید با سطح آب تماس داشته باشه.
خون حالا بهتون نشون میدم که چطور شکلاتو آب میکنیم .
این یه روش خیلی سادست که میتونیم حسابی یک کیک شکلاتی خیلی شیک درست کنیم یا حتی میتونیم تو دسرهامون یک تیکه از این شکلاتهای خوشمزه رو به کار ببریم.خیلی کار آسون و پرفشنالیه به حساب میاد .
تو این مدل دکور با شکلات از شکلات کاکاویی و شیری استفاده میکنیم و یا هر شکلت دیگه ای ویا با هر رنگ دیگه ای یعنی دستتون بازه واسه انتخاب شکلات و رنگش.
یک کاغذ رو همونطور که میبینید تقسیم میکنیم به قسمتهای مساوی.
و حالا شکلاتی که آب کردیم رو پخش میکنیم و میذاریم واسه ۲۰ دقیقه تا خشک بشه فقط یادتون باشه که سطحش نباید زیاد کلفت باشه در واقع نازک باشه نه دیگه آونقدر نازک که بشکنه وقتی خشک شد روش میتونیم سفید برزیم یعنی رنگ متضاد شکلات زمینمون.
و بعد طبق اون قسمت های که تقسیم کردیم با یک چاقو برش میزنیم و به دیواره کیکمون که قبلا
کیکمنو یا با خامه یا با کرم گاناچ و یا هر کرم دیگه ای که پوشندیم میچسبونیم،
اگه بخوایم شکلاتهای لوله ای درست کنیم و بذاریم واسه تزیین روی کیکمونو شکلات رو که آب کردیم روی یه سطح میریزیم و بعد از ۴۵ دقیقه که خشک شد با یک قاشقی که شبیه کفگیره کوچیکه روی شکلاتو برش میزنیم تا ورقه ورقه و یا لوله ای بشه واسه این شکلاتهای لوله ای باید ضخامت شکلاتمون که روی سطح میریزیم یه ذرّهٔ کمتر از نیم سانت باشه.
میتونیم این شکلاتهای لولهای رو فریز کنیم و هر زمان که نیاز داشتیم استفاده کنیم
بعضی وقتها هم میتونیم از پوست کن استفاده کنیم .
این شیرینیها هم خیلی راحت تزئین شدن و هم خیلی خوشمزه طوری که هیچ اثری ازشون نموند
بیشتر از عکس هارو واستون از اینترنت پیدا کردم تا بدونید چجوری باید مراحل کار رو انجام بدید .
شاد باشید
3 comments:
مرسی ژولیت جان
خیلی عالی و مفید بود
حتما برای تزئین کیک و دسر استفاده میکنم
سارا
دست مریزاد به شما. وبلاگ بسیار خوشمزه و هوس انگیزی دارید. ممنون از اینکه دانسته های خودتون را با ما قسمت می کنید. خیلی خوشحالم از اینکه شما را پیدا کردم.
سلام عزیزم خیلی از اینکه وبلاگتو دیدم ومطالب خوبی داشتی خوشحالم استفاده کردم
Post a Comment