من در دام عشقه این کیک گرفتار شدم وقتی برای اولین بار این کیک رو پختم . اون بافت مخملیش , نرم و سفید خامه ایش با اون حالت پوفیش منو لحظه به لحظه گرفتار تر میکرد. شیرینیش واقعا رضایت بخش بود.
اولین بار این کیک رو تقریبا ٣ سال پیش تو یکی از ویترین های کافی شاپ های هنگ کنگ دیدم , در حالی که چشمم بهش بود از کنار ويترین رد شدم...... یه تیکه از چیز کیک ژاپنی که روش پر شده بود از توت فرنگی و کیوی, با خودم کلنجار میرفتم که کاش میشد تستش کنم اونم با یه لیوان نسکافه اما اون لحظه به هیچ چیز جز خرید کردن فکر نمیکردم پس نگاهم ازش دور شد دور شد دور......... اما من گرفتارش شده بودم . تو تمام این مدت دنبال یه رسپی خیلی خوب بودم تا این که یافتم، خوده خودش بود ........
این نوع کیک بیشترین طرفدارش رو تو سرزمین چشم بادومیها داره از ژاپن بگیر تا چین و هنگ کنگ. شاید تو نگاه اول به این کیک فکر کنی که نمیتونی درستش کنی و با خودت بگی سخته , موادش پیدا نمیشه ,.... اما اشتباه میکنی چون هم موادش در دسترسه تو همه نقاط دنیا حتی شهرهای کوچیک ایران و ا زهمه مهمتر درست کردنش پر از هیجانه به خصوص وقتی که داری سفیده تخم مرغ رو مپیچونی مثل ابر لای مخلوط کریمی پنیر خامه ای یا وقتی که از تو فردارش میاری .
قبل ا زپخت این کیک چند نکته هست که باید بگم :
١. یکی از دلایل بافت نرم این کیک نشاسته هست پس لطفا حذفش نکنید ابدا ...
٢. از دلیل پف این کیک بر میگرده به سفیده تخم مرغ پس مطمئن باشد که خوب سفیده تخم مرغ رو هم زدید .
٣. برای این که کیک ترک برنداره ازسینی آب داغ در کف قالب تو فر استفاده کنید, در پایین توضیح داده شده .
٤. برای این که کیک بعد پخت پوفش رو از دست نده و پوفش نخوابه وقتی کیک پخت از تو فر بلافاصله بیرون نیارید. فر رو خاموش کنید و در فر رو باز کنید بزارید کیک به مدت ١٠ دقیقه بمونه تو فر و بعد بیرون بیارید, حواستون باشه نباید بیشتر از ١٠ دقیقه بمونه چون اون وقت خیلی مرطوب و خیس میشه.
۵ . لزومي نداره كه حتما از قالب كمربندي استفاده كنيد ميتونيد از قالب هاي ساده هم استفاده كنيد اما بايد حتما از كاغذ روغني استفاده كنيد حتي اگه قالب شما نچسبه باشه.
۶. من از قالب متوسط ۲۰ سانتی متری ( شاید یه کوچولو کوچکتر از متوسط ) که ارتفاع زیادی داشت استفاده کردم شما اگه قالبتون ارتفاع زیادی نداره نگران نباشد چون کاغذ روغنی که میزارید اطراف کیک اگه اونو بیشتر از ارتفاع قالب ببرید کیکتون وقتی داره پف میکنه نمیریزه به خاطر کاغذ روغنی که در تا در قالب هست و کیک ارتفاع زیادی خواهد داشت ( توی عکس های پایین متوجه میشید که منظورم چیه ).
۷. این کیک باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه پس درجه حرارت فر رو زیاد نکنید و اگه دیدید که کیک هنوز احتیاج داره که بمونهه تو فر تا پخته بشه بزارید بمونه اما هر ۵ دقیقه چک کنید.
مواد لازم برای ٨ نفر :
پنیر خامه ای ٢٣٠ گرم یا ١ پیمانه ( همدمای اتاق )
شیر ٢٠٠ میلی لیتر
تخم مرغ ٦ عدد ( زرده از سفیده جدا شده )
کره ٦٠ گرم یا ٤ قاشق غذاخوری ( همدمای اتاق )
شکر ١٦٠ گرم ,تقریبا ٣/٤ پیمانه
آرد ٦٠ گرم یا ٢/٣ پیمانه
ارد نشاسته ٢٠ گرم یا تقریبا ٣ قاشق غذاخوری ( میتونه ارد نشاسته گندم یا ذرت باشه )
وانیل نصف قاشق چای خوری ( دلبخواهی )
من از این پنیر خامه ای استفاده کردم که خیلی دوست دارم مزش رو نه خیلی شوره نه خیلی شیرین و از فروشگاه لیدل Lidel گرفتم. شما میتونید از هر نوع پنیر خامه ای که دارید استفاده کنید مثل فلادلفیا, کاله, پگاه,.....
خوب در اول کارمون پنیر خامه ای و شیر رو با هم قاطی میکنیم و همچنین کره رو هم اضافه میکنیم. ( من اینجا یه مقدار کره رو تو ماکروفر گذاشتم تا آب بشه ) شما میتونید کره که همدمای اتاق هست رو اضافه کنید و لازم نیست که کره آب شده بریزید.
میزاریم روی قابلمه ای که آبش داره میجوشه ، تا پنیر خامه ای خوب با شیر مخلوط بشه .
همونطوری که میبینید ، ظرف که توش پر بود از مواد چیز کیک رو گذاشتم رو قابلمه پر آب داغ که به روش بونماری آب کنم اما یادم رفته بود که این ظرف پیرکس نیست و یهو منفجر شد، همه موادش هم به همره شیشه شکسته ته نشین شد ته قابلمه، هیچ کاری نکردم نشستم رو کابینت و واسه چند دقیقه همینطوری زل زدم به همین صحنه ای که میبینید و یاد این جمله افتادم
Life is like a box of chocolates OR ...., you never know what you're gonna get
اما چون خیلی خیلی دلم میخواست این رسپی رو امتحان کنم دوباره دست به کار شدم و نتیجه کیک عالی و خوشمزه ای رو که که در پایان میبینید شد .
شما میتونید حتی روی اجاق گاز این کارو انجام بدید و این مواد رو بزارید تو قابلمه و بزارید رو شعله گاز، اما نباید بزارید به جوش بیاد همین که پنیر با شیر مخلوط شد کافیه.
پس یادتون باشه نباید این مخلوط به مرحله جوش برسه.
خوب من دوباره دست بکار شدم و از اول مخلوط شیر کره، و پنیر خامه ای رو دارم آب میکنم روی بخار آب داغ.
تخم مرغ هامونو سفیده رو از زرده جدا میکنیم. اگه مقداری از زرده وارد سفیده شد با پوست خود تخم مرغ سعی کنید تا زرده رو بیرون بکشید از سفیده م چون باید سفیده اصلا توش زرده نباشه حتی یک ذره .
و زرده رو با ۴۰ گرم شکر و وانیل هم میزنیم به مدت ۲ تا ۳ دقیقه تا خوب شکر و تخم مرغ مخلوط بشه.
و تقریبا به این صورت در بیاد.
زرده تخم مرغ و شکری که هم زدیم رو به مخلوط شیر و پنیر خامه ای ، کره ای که درست کردیم اضافه میکنیم. ( مشکلی نیست اگه مخلوط پنیر خامه ای مون هنوز گرم باشه )
و بعد اضافه کردن زرده تخم مرغ به این صورت در بیاد. مخلوط کردن در حده معمولی هست ۱ دقیقه کافیه.
آرد و نشاسته رو الک میکنیم روی مخلوط مایع ای که درست کردیم.
نکته مهم اینجاست که باید حتما آرد رو خوب با نشاسته مخلوط کنید و الک کنید تا حالت پوکی شده ای بشه آرد و نشاسته .
من در سمت راست نشون دادم نوع آردی که معمولا استفاده میکنم . آرد ارزون و با کیفیتی هستش ، اگه اشتباه نکنم یا از فرشگاه الدی خریدم یا لیدل شاید هم نتو کاملا یادم رفته :))))) . اگر چه من آرد این ۳ نوع این فرشگاه هارو چک کردم و آرد های خوبی دارند.
سمت چپ هم پاکت نشسته رو میبینید که من از فروشگاه Rewe گرفتم.
خوب تو تصویر بالا میبینید که آردی که الک کردمرو هنوز مخلوط نکردم با مایع پنیر خامه ای .
ارد رو خوب مخلوط میکنیم با همزن دستی یا برقی به مدت ۱ دقیقه، لازم نیست زیاد هم بزنید همین که دیدید که آرد کاملا مخلوط مایع پنیر خامه ای شده کافیه .
من تو تصویر پایینی نشون دادم که به چه صورت در میاد.
من تو تصویر پایینی نشون دادم که به چه صورت در میاد.
این مخلوطی که آماده شده رو از صافی یا الک رد میکنیم تا اگه یه زره توده آرد مونده جدا بشه . چون قراره ما یک کیک خیلی لطیف و نرمی رو داشته باشیم.
میزاریم کنار و میریم سراغ سفیده تخم مرغ.
سفیده تخم مرغ که همدمای اتاق هست رو خوب هم میزنیم تو ظرفی که کاملا تمیزه و هیچ چربی روش نیست و همچنین هیچ ذره ای از زرده قاطی سفیده نشده باشه, چون اگه زرده خیلی کمی هم قاطی سفیده بشه سفیده خوب پف نمیکنه. همینطوری که هم میزنیم آروم آروم شکر باقیمانده رو اضافه میکنیم. کاملا باید پف کنه بطوری که وقتی ظرف رو برمیگردونید از ظرف نریزه .
از مهمترین قسمت این کیک همین قسمت سفیده هست که اگه خوب زده نشه کیک سفت و تخته سنگی رو خواهید داشت پس حسابی دقت کنید .
میزاریم کنار و میریم سراغ سفیده تخم مرغ.
سفیده تخم مرغ که همدمای اتاق هست رو خوب هم میزنیم تو ظرفی که کاملا تمیزه و هیچ چربی روش نیست و همچنین هیچ ذره ای از زرده قاطی سفیده نشده باشه, چون اگه زرده خیلی کمی هم قاطی سفیده بشه سفیده خوب پف نمیکنه. همینطوری که هم میزنیم آروم آروم شکر باقیمانده رو اضافه میکنیم. کاملا باید پف کنه بطوری که وقتی ظرف رو برمیگردونید از ظرف نریزه .
از مهمترین قسمت این کیک همین قسمت سفیده هست که اگه خوب زده نشه کیک سفت و تخته سنگی رو خواهید داشت پس حسابی دقت کنید .
سفیده تخم مرغ رو به آرومی و بمقدار کم مخلوط میکنیم با مایع کیکی که آماده کردیم, دورانی مخلوط میکنیم .خیلی لطیف این مرحله رو انجام میدیم چون نباید پف سفیده تخم مرغ بخوابه و از طرفی سفیده کاملا با مخلوط مایع یه دست بشه انگار دارد با ابر ها بازی میکنید و اون هارو مپیچونید لای پتوی طلایی .
وقتی همه سفیده رو مخلوط کردیم یک مایع لطیف و پف کرده ای رو خواهیم داشت.
وقتی همه سفیده رو مخلوط کردیم یک مایع لطیف و پف کرده ای رو خواهیم داشت.
قالبمون رو اگه از نوع کمربندی هست تا نصفه از بیرون با فویل میپوشینیم , چرا ؟؟ جلوتر میبینید که چرا ....
واسه این کیک حتما داخل قالب یعنی فقط اطراف قالب رو کاغذ روغنی میزاریم . اگه قالبتون نچسب نیست بهتره کف قالب رو هم کاغذ روغنی بزارید. ارتفاع کاغذ روغنی رو بیشتر ببرید تا طول بیشتری داشته باشه چون کیکمون خیلی پف میکنه. استفاده از کاغذ روغنی به این خاطره که اطراف کیک صاف صاف باشه و وقتی پخته میشه به راحتی از کاغذ جداشه و اطراف کیکمون خرآب نشه .
مخلوط کیکمون رو تو قالب میریزم . قالب رو چند بار تکون میدیم تا کاملا مایع کیک پخش بشه .
سینی فر رو در حدود ١ تا تا ٢ سنتمیمتر آب داغ میریزیم و قالب رو میزاریم توی سینی که آب داغ توشه .
حالا فهمیدید که چه اطراف قالب رو فویل پیچیدم؟؟؟ چون آب وارد کیک نشه .
میزاریم تو طبقه وسط طبق معمول همه کیک ها و رو درجه حرارت ١٥٠ درجه سانتیگراد یا ٣٠٠ درجه فارنهایت میزاریم.
کیک به مدت ١ ساعت و۳۰ دقیقه تو فر میمونه, البته از ١ ساعت و ١٠ دقیقه چک کنید که اگه کیک پخته شده بود میتونید فر رو خاموش کنید. این کیک باید با دمای خیلی کم و مدت زمان زیادی پخته بشه و متاسفانه فر به فر دما فرق میکنه.
خوب این هم کیک ما که تازه از فر اومده بیرون .
کاغذ روغنی رو جدا کردم از کیک و میبینید که اطرف کیک چقدر صاف و تمیزه. میتونید روش رو مربای توت فرنگی بریزید یا کمی پودر شکر و یا همچنین کمی خامه فرم گرفته .
خوب اینم از پروژه کیک چیز ژاپنی .
نوش جان همتون.
در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .
1 comment:
وای شف ژولیت عزیز، من دیشب بلاخره هرطوری بود این کیک رو پختم و باید بگم عالی بود، از روزی که عکسشو تو وبلاگ شما دیدم عاشقش شدم.
خیلی خوشمزه بود و بافتش عالی بود، انگار ابر میخوردی
خلاصه ممنون، من حتما این رسپس را با نام
شما تو وبلاگم میذارم
فقط روی کیک من چندتا ترک نسبتا عمیق خورد، اشکال کارم کجا بوده؟
Post a Comment