Tuesday, February 4, 2014

کیک کاراملی شف ژولیت







تولدم بود و دلم میخواست کیکی رو بپزم که بیشترین لذت رو تو خوردنش به من بده چون تولد خوده من بود و خودم باید میدیدم چه چیزی رو بیشتر از همه دوست دارم اولین گزینه کیک شکلاتی بود واسه من، منتها این مدت خیلی کیک شکلاتی خورده بودم ترجیح دادم کیک کاراملی بپزم چون بعد شکلات هیچ چیز لذت بخش تر از طعم کارامل واسه من نیست واسه همین دلم میخواست کیکی رو بپزم که واقعا بینظیر باشه واسم و موقع خوردنش بگم ای ول ژولیت دست مریزاد چه کردی و این همون کیکی شد که میخواستم.

نکات :
۱.این کیک برای ۱۲ نفر تا ۱۴ نفر کافیه و از اونجایی که کارامل داره باید برش های خیلی بزرگی رو برای سرو نزد. ترجیحا بهتره با چای سرو بشه تا شیرینی کیک با طعم چای بدون شکر متعادل بشه و بهتره که با نسکافه خورده نشه چون نسکافه خودش شیرینه .

۲. این کیک رو من تو قالب متوسط پختم و اگه قالبتون هر چی کوچکتر و گود تر باشه مدت پخت طولانیتر میشه.

۳.من تو این کیک از کرم پنیر ماسکراپونه استفاده کردم همون پنیری که تو تیرامیسو استفاده میشه منتها شما میتونید از پنیر خامه ای و یا بجاش از خامه فرم داده شده استفاده کنید.

۴. شما میتونید از کارامل آماده هم استفاده کنید منتها کیفیت کاراملی که خودتون درست کنید قطعا بهتره.

٥. تو این رسپی از آرد کیک استفاده شده و در صورتی که آرد کیک ندارید میتونید تو هر پیمانه آرد ١ قاشق غذاخوری آرد ازش جدا کنید و بجاش ١ قاشق غذاخوری نشاسته گندم پودر شده اضافه کنید و سپس الک کنید تا با هم خوب مخلوط بشند.

مواد لازم برای کیک :
کره هم دمای اتاق ١٦ قاشق غذاخوری و یا ٢٢٥ گرم و یا ١ پیمانه

آرد کیک ٣ و ١/٤ پیمانه ( در صورتی که آرد کیک ندارید من جایگزنش رو در قسمت نکات این کیک توضیح دادم ) همدمای اتاق

بکینگ پودر ١ قاشق غذا خوری

نمک ١/٢ قاشق چای خوری

شکر ٢ و ١/٢ پیمانه

وانیل ١ قاشق چای خوری

تخم مرغ ٤ عدد همدمای اتاق

شیر ۱ و ۱/۴ پیمانه همدمای اتاق


مواد لازم برای کرم کارامل :

کره هم دمای اتاق ١٦ قاشق غذاخوری و یا ٢٢٥ گرم و یا ١ پیمانه

شکر ۳ پیمانه و نصفی

خامه معمولی ۱ پیمانه

خامه فرم داده شده ۲ پیمانه

پنیر ماسکراپونه یا پنیر خامه ای ۱ و نیم پیمانه ( در صورتی که از این دو نوع پنیر نمیخواهید استفاده کنید میتونید بجاش ۱ پیمانه خامه فرم گرفته شده استفاده کنید اما ترجیحا برای این که طعم اصیل کیک حفظ بشه بهتره که از پنیر ماسکراپونه استفاده کنید.)
وانیل ۱ قاشق چای خوری



اول از همه طبق معمول فر رو روشن میکنیم با درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد.

قالبتون رو گریس کاری کنید با کره و سپس آرد بپاشید. میتونید از دو تا قالب ۹ اینچی هم استفاده کنید یا هم از ۱ قالب متوسط .

آرد و بکینگ پودر و نمک رو با هم الک کنید تا همه مواد یه دست بشه و بزارید کنار.

کره و شکر رو با همدیگه هم میزنیم تا زمانی که کره سبک بشه و رنگش یه مقدار روشن بشه، در حدود ۳ تا ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز هم بزنید.

وانیل رو هم اضافه میکنیم.

تخم مرغ هارو دونه دونه با فاصله زمانی ۱ دقیقه اضافه میکنیم، یعنی ۱ دقیقه هم میزنید بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنید تا زمانی که ۴ تا تخم مرغ رو کاملا مخلوط این مایع کیک کنید.

خوب الان وقته اینه که آرد و شیر رو تو ۳ مرحله اضافه کنیم. فقط دقت داشته باشد که مرحله آخر آرد باشه. تو این مرحله با اضافه کردن شیر یا آرد فقط در حد چند ثانیه هم میزنیم تا مواد مخلوط بشند و نباید زیاد هم بزنیم چون بکینگ پودر وارد ملات ما شده و اگه زیاد هم زده بشه اثر معکوس میزاره و کیکی مثل یه تیکه سنگ خواهیم داشت این قانون واسه تقریبا همه کیکها صدق میکنه پس همیشه این مورد رو از یادتون نره.

خوب شیر و آرد رو هم مخلوط کردیم با بقیه مواد کیک ومیریزیم تو قالبمون.

کیک رو میزاریم تو فرداغ . اگه از یه قالب بزرگ و یا متوسط استفاده کردید کیکتون تو مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه میپزه هر چند از دقیقه ۴۰ یه سر بزنید به کیکتون و با فرو کردن چوب کبریت ببینید که کیک پخته یا نه . اگه از دو تا قالب کوچیک استفاده کردید مدت زمان پخت کمتره و بین ۳۰ تا ۳۵ دقیقست.
وقتی کیک پخت به مدت ۱۵ دقیقه هیچ سعی نکنید که بخواهید از تو قالب درش بیارید. بعده ۱۵ دقیقه کیک رو از تو قالب در بیارید و بزارید تا کاملا خنک بشه.

خوب کیک ما آمادست و میریم سراغ کارامل این کیک .


درست کردن کرم کارامل
چون با موبایلم عکس گرفتم کیفیت عکس ها پایینه.


برای درست کردن کارامل تو یه قابلمه یا ماهیتابه شکر رو میریزیم و با شعله متوسط به مدت ۱ تا ۲ دقیقه میزاریم که داغ بشه و وقتی دیدیم که شکر کم کم داره آب میشه هم میزنیم همش تا شکر نسوزه وقتی شکر آب شد و رنگش مایل به کرم قهوه ای شد خامه معمولی رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کمی با هم مخلوط بشند. تو این مرحله کارامل سفت میشه و به قولی میبنده.






شما کره رو هم اضافه کنید او همچنان هم بزنید تا زمانی که دوباره یه مایع غلیظ و یه دستی رو داشته باشد که کاملا شکر توش حل شده باشه.

وقتی دیدید که کاملا همه مواد یه دست شده زیر اجاق گاز رو خاموش کنید و بزارید تا کارامل سرد بشه. هر چی بیشتر سرد بشه کارامل ما غلیظ تر میشه.








خوب مرحله بعد درست کردن کرم ماست.

در صورتی که از پنیر ماسکراپونه یا پنیر خامه ای استفاده میکنید باید این مرحله رو انجام بدید .
پنیر ماسکراپونه یا پنیر خامه ای رو با ۲ قاشق غذاخوری شکر ( این ۲ قاشق رو تو مواد لازم نداده بودم پس شما اینجا اضافه کنید.) و ۲ تا ۳ قاشق خامه معمولی هم میزنیم به مدت ۲ دقیقه با همزن برقی . وانیل رو اضافه میکنیم.




از کاراملی که کاملا سرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری به این کرم اضافه کنید و یه کوچولو دیگه هم بزنید تا کرم مایع دست بشه.

در صورتی که دوست دارید میتونید مقدار کارامل بیشتری بریزید.





۲پیمانه خامه فرم داده شده ای رو که قبلا آماده کردید رو اضافه میکنید و هم میزنید به مدت ۱ دقیقه تا خوب با پنیر ما قاطی بشه. سعی کنید که خامه فرم داده شده رو با شکر کمتری آماده کنید چون کاراملی که اضافه کردیم خودش شیرینی میده به این کرم ما.





خوب کرم ما آمادست میزاریم تو یخچال تا سرد بمونه .

در صورتی که فقط از خامه فرم داده شده میخواهید استفاده کنید و ازپنیر استفاده نمیکنید این مراحل رو انجام بدید.
باید خامه رو با شکر کمتری ترجیحا درست کنید و وقتی خامه کم کم داره فرم میگیره وانیل ۱ قاشق چای خوری و و کارامل به مقدار ۳ تا ۴ قاشق رو اضافه کنید و یه کوچولو هم بزنید تا کارامل کاملا با خامه یه دست بشه.


مرحله بعد روکش دادن کیک
کیکی که کاملا سرد شده رو از وسط برش میزنیم تا به دو قسمت مساوی تقسیم بشه ومقداری کارامل به مقدار ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری میریزیم روی سطح کیک و سپس از کرم پنیر ماسکراپونه که درست کردیم میریزیم و کاملا هم سطح میکنیم .

در صورتی که از کرم ماسکراپونه یا پنیر خامه ای استفاده نکردید تو این مرحله شما باید خامه کاراملی که قبلا درست کردید رو اضافه کنید و پخش کنید رو سطح کیک .

برش دیگه کیک رو میزارید و اطرف و روی کیک رو با کرم پنیر یا خامه کاراملی بپوشونید. حساسیت زیادی بخرج ندید که همه جا صاف بشه چون این کرم نرمتر از بقیه کرمهاست و کارامل در نهایت روش میریزید که تقریبا کل سطح کیک رو میگیره و این کرم زیره کارامل پوشیده میشه.

من در نهایت زمانی که کارامل رو ریختم روی کیک تا کاملا سطح کیک و اطرف کیک رو بگیره با یه چوب کبریت از واسط کیک به اطرف کیک خط صاف انداختم تا روی کیک من طرح زیبایی داشته باشه و در عین حال هم نیاز به تزیین نداشته باشه. چون کارامل سفته نقش میبنده روی اون و شما حتما از من با سلیقه تر هستید و میتونید از خلاقیتتون بیشتر استفاده کنید.

بزارید کیک رو تو یخچال واسه ۲ تا ۳ ساعت تا کاملا سرد بشه .

کیک ما آمادست با یه لیوان چای نوش جان کنید.


اینم کیک کاراملی شف کوچولوی من تو قالبی که اندازه کف دسته.







پینوشت:

ایمان دارم که خدا یکی از بهترین موهبت هایی که به من تو زندگیم داده وجود شماهاست که به عشق شما مینویسم , تک تکتون رو دوست دارم و بی نهایت ممنونم بابت تبریکاتاتون واسه تولدم.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...