فکر میکنم کیک سیب واسه من, جز سالم ترین کیکهاست که وقتی میخورم با آرامش و بدون عذاب وجدان میل میکنم. اگه نوع کیک قبلی من که کیکم سیب کاراملی بود رو پختید و ازش لذت بردید بدونید که این یکی خیلی نرمتر و خوشمزه تره, هر چند اون کیک خیلی تو خونه من از طرف آقای همسر استقبال میشه اما این یه چیز دیگست. این کیک با پایه کیک کره ای درست شده و با طعم و مزه سیب و دارچین که واقعا بهتر ازاین نمیشه.
اگه شما هم مثل من عاشق طعم و عطرو بوی سیب و دارچین هستید پس این مال شماست شک نکنید و امتحانش کنید که حسابی لذت خواهید برد از ذره ذره این کیک.
مواد لازم برای کیک
۱ و۳/۴ پیمانه آرد ( باضافه یکی دو قاشق که واسه آرد پاشی قالب استفاده میکنیم)
۴ عدد تخم مرغ درشت ( همدمای اتاق باشه )
۱/۲ پیمانه شیر ( همدمای اتاق باشه)
۲ قاشق چایخوری وانیل
۱ و ۱/۲ پیمانه شکر معمولی
۱ و۳/۴ پیمانه آرد ( باضافه یکی دو قاشق که واسه آرد پاشی قالب استفاده میکنیم)
۴ عدد تخم مرغ درشت ( همدمای اتاق باشه )
۱/۲ پیمانه شیر ( همدمای اتاق باشه)
۲ قاشق چایخوری وانیل
۱ و ۱/۲ پیمانه شکر معمولی
۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر
۳/۴ قاشق چایخوری نمک
۱۶ قاشق غذاخوری یا ۲۲۰ گرم و یا ۱ پیمانه کره یا مارگارین ( همدمای اتاق باشه اما یه کوچولو خنک تر)
سیب درشت ۲ عدد پست کنده و قطعه قطعه شده
گردو به مقدار کافی
عسل ۱ قاشق غذا خوری
دارچین ۲ قاشق چای خوری
نکته مهم :
نکته مهم واسه این کیک همزدن مناسبه که واسه هر مرحله گفته شده .شما میتونید از همزن دستی استفاده کنید یا برقی و یا دستگاه غذا ساز، فقط یک نکته بگم که اگه از همزن دستی معمولی استفاده میکنید اون مقدار زمانی رو که واسه همزدن گفتم شما باید دو برابر کنید چون سرعت همزنی که با دست زده میشه کندتره نسبت به همزن برقی یا دستگاه غذاساز.
۱. فر رو روی درجه ۱۷۷ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت میذاریم . قالب کیک ۹ اینچی رو گریس کاری میکنیم و آرد میپاشیم ( روششو اینجا توضیح دادم همه نکات در مورد قالبها )
۲. تخم مرغ هارو هم میزنیم با شیر و وانیل ، میتونیم این کارو با چنگال هم بکنید چون نمیخوایم خیلی هم بزنیم اگه با همزن دستی هم میزنید ۱ دقیقه با دور کند هم بزنید . ۱ پیمانه از این مخلوط رو جدا میکنیم و میذاریم کنار.
۳. آرد (رو که قبلا الک کردیم با نمک و بکینگ پودر) رو اضافه میکنیم به شکر و واسه ۳۰ ثانیه این مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم.
کره رو به صورت تیکهای کوچیک برش میزنیم تا راحتتر مخلوط بشه با آرد.
۴. کره رو کم کم اضافه میکنیم به مخلوط بالا یا همون آردو شکری که با هم مخلوط شدند با دور کند ( این زمانهأی که میگم و دور تند و یا آهسته رو حتما مو به مو انجام بدین که خیلی تو بافت کیک تاثیر میذاره )تا زمانی که همه کره رو با آرد مخلوط کردیم هم میزنیم .بعد از این که این مواد با هم مخلوط شدند و هنوز یه مقدار تیکهای کره معلوم میشه، حالا از این زمان واسه ۳۰ تا ۴۰ ثانیه هم میزنیم با همون دور کند.
۵. اون یک پیمانه شیر و تخم مرغی که درست کردیم رو الان اضافه میکنیم به این مواد و با همون سرعت کم واسه ۵ تا ۱۰ ثانیه هم میزنیم، سرعت همزنو افزیش میدیم به دور متوسط و تا زمانی که این مخلوطمون پف کنه وحولوهوش ۱ دقیقه و بعد باقیمانده اون مخلوط شیر و تخم مرغی که باقی مونده بود از مرحله اول رو اضافه میکنیم و واسه ۳۰ ثانیه هم میزنیم( یادتون نره اطراف ظرفتون هم مایعی که چسبیده رو با قاشق تمیز کنید تا اونها هم مخلوط شند با مواد )و دوباره باز واسه ۴۰ ثانیه با همون دور متوسط هم میزنیم تا دیگه حسابی مواد مخلوط شند با هم.
۶.میتونید تو دو تا قالب کوچیک بذارید یا یه قالب ۹ اینچی ، مایع کیک رو میریزیم تو قالب و روش کمی دارچین میپاشیم.
۷. تیکه های سیب رو میریزیم رو مایع کیک و همینطور گردو خورد شده رو . بهتره گردو زیاد خورد نباشه و کامی درشت باشه تیکه هاش . روش کمی دوباره دارچین میپاشیم و میزاریم تو طبقه وسط فر میذاریم واسه هولوحوش ۲۰ تا ۲۵ دقیقه. شما از دقیقه ۲۰ یه چک بکنید با همون روش همیشگی ( فروکردن چاقو یا یک چوب کبریت ) اگه دید تمیز اومد بیرون که پخته اگه دیدی خیس شد با مایع کیک پس یعنی هنوز جا داره واسه پختن و۷ تا ۱۰ دقیقه دیگه هم میذاریم و باز چک میکنیم تا زمانی که دیدیم پخته شده .متوسط زمان پختش بین ۲۵ تا ۳۰ دقیقه ست.
۸.وقتی پخت میذاریمش روی توری که هوا از زیرش هم جریان داشته باشه واسه ۱۵ دقیقه تا خنک بشه و بعد قالبو بر عکس میکنیم و کیک به راحتی جدا میشه . میذاریم کیکمون کاملا سرد بشه و وقتی سرد شد ۱ قاشق عسل رو با چند قطره آب یا گلاب قاطی میکنیم و با برس میمالیم رو سطح کیک تا کیکمون براق و جذاب بشه.
مطمئنم هم خودتون هم مهموناتون از این کیک خوشمزه حسابی حال میکنند،
شاد باشید.
پینوشت:
من ایمان دارم به آرامش روحی در پرتو ایمان به خدا.
اگه یه انسان به خدا ایمان داشته باشه از یه اعتماد به نفسی برخوردار می شه که در مقابل مشکلات زندگییش و معمای مرگ و خلأ وجودی خودش تحمل بیشتری پیدا میکنه و نمیزاره تا این مسایل آرامش درونی اونو به طوفانی از یاس و بدبینی مبتلا کنه.
پس من ایمانم رو قویتر میکنم!
No comments:
Post a Comment