من تا حالا پیام های خیلی زیادی از شما عزیزانم داشتم که گفتید دقیقا طبق رسییپی جلو رفتید و مو به مو انجام دادید و کیکتون حسابی پف کرده تو فر و کلی هیجان داشتید اما همین که از تو فر درش آوردید کیکتون از وسط انگارغرق شده و پوفش خوابیده، من امروز ۵ تا از دلایل این که کیکتون پوفش میخوابه رو میگم انشاله که دیگه کمتر همچین مشکلی رو داشته باشد.
۱. مقدار زیاد بکینگ پودر یا بکینگ سودا یا همون جوش شیرین
سعی نکنید هیچ وقت با اضافه کردن بکینگ پودر و کلا مواد پف دهنده دیگه, کیکتون رو حسابی پف بدید چون واقعا پوف خیلی زیادی میکنه اما تو فر و وقتی از تو فر درش میارید میشه مثل یه بادکنک که با یه سوزن ترکوندیش و بادش خالی شده . یادتون باشه که هیچ وقت به پودر کیک های آماده یا ارد هایی که Self Rising هستند یعنی توشون بکینگ پودرهاست، بکینگ پودر اضافه نکنید. یک نکته که هیچ وقت نباید فراموش کنید اینه که هر ۱ تا ۱ و نصفی قاشق چایخوری بکینگ پودر برای ۱ پیمانه آرد معمولی تو کیک استفاده میشه اگه رسپی بیشتر از این داده بود مطمئنا دچار مشکل خواهید شد تو پخت کیکتون.
۲. بکینگ پودر یا بکینگ سودا یا جوش شیرین تاریخ گذشته
این مواد هر چند به مقدار خیلی کمی تو کیکتون استفاده میشند اما نقش خیلی مهمی رو تو کیفیت کارتون دارند پس حتما از این که تاریخشون نگذشته مطمئن باشید . برای این که از کیفیت بکینگ پودر وبکینگ سودادتون مطمئن باشد اندازه ۱ قاشق چای خوری از بکینگ پودر یا بکینگ سودا رو تو نصف پیمانه آب داغ اضافه کنید، همون لحظه اگه دیدید مثل حباب از توی آب زد بیرون پس مشکلی نیست و میتواند استفاده کنید اما اگه هیچ عکس العملی نشون نداد پس بی خاصیت شده.
۳. همزدن زیاد
هرچقدر که دلتون میخواد میتونید هم بزنید شکر، کره، روغن ، و کلا مواده تر رو اما همین که مواد خشک یعنی آرد اضافه شد باید با نهایت دقت هم بزنید و در واقع باید فولد کنید و دورانی با همزن دستی هم بزنید و در یک جهت . بهتره که از همزن برقی استفاده نکنید و اگه استفاده کردید فقط در حد چند ثانیه که مواد مخلوط بشند. این مشکل از عمده ترین مشکلات خرابیه کیکه پس حسابی دقت کنید تو این مرحله.
۴. حرارت فر
این مواد هر چند به مقدار خیلی کمی تو کیکتون استفاده میشند اما نقش خیلی مهمی رو تو کیفیت کارتون دارند پس حتما از این که تاریخشون نگذشته مطمئن باشید . برای این که از کیفیت بکینگ پودر وبکینگ سودادتون مطمئن باشد اندازه ۱ قاشق چای خوری از بکینگ پودر یا بکینگ سودا رو تو نصف پیمانه آب داغ اضافه کنید، همون لحظه اگه دیدید مثل حباب از توی آب زد بیرون پس مشکلی نیست و میتواند استفاده کنید اما اگه هیچ عکس العملی نشون نداد پس بی خاصیت شده.
۳. همزدن زیاد
هرچقدر که دلتون میخواد میتونید هم بزنید شکر، کره، روغن ، و کلا مواده تر رو اما همین که مواد خشک یعنی آرد اضافه شد باید با نهایت دقت هم بزنید و در واقع باید فولد کنید و دورانی با همزن دستی هم بزنید و در یک جهت . بهتره که از همزن برقی استفاده نکنید و اگه استفاده کردید فقط در حد چند ثانیه که مواد مخلوط بشند. این مشکل از عمده ترین مشکلات خرابیه کیکه پس حسابی دقت کنید تو این مرحله.
۴. حرارت فر
درجه حرارت فر به فر فرق میکنه ممکنه یه فر رو وقتی رو دمای خاصی بزاری واسه یه فر خیلی داغ بشه یعنی بیشتر از اون حدی که گذاشتید بره بالا یا هم بر عکس ممکنه سرد تر از اون حرارت واقعی باشه، شاید فرتون روش دماسنج اتوماتیکی نداشته باشه که دقیق بگه الان فر رو چه دمایی هست و شما مثل بیشتر فرها با چرخوندن پیچش حرارت رو تنظیم کنید. پس راه حالش چیه؟ یه راه حال ساده و اروزن داره اونم خرید oven thermometer یا دماسنج فر هست که وقتی تو فربزارید دقیق بهتون میگه که الان فرتون تو چند درجه گرما هست. نکته خیلی مهم دیگه اینه که تو ٢٠ دقیقه اول پخت کیک یا تا زمانی که ٨٠ درصد پخت کیک انجام نشده به هیچ عنوان در فر رو باز نکنید چون با هر باز فر ١٠ درجه گرما رو از دست میده فر و این موجب میشه که کیکتون یا خوب پف نکنه یا هم زود پوفش بخوابه پس صبر داشته باشید عزیزان من.
٥. زمان
و نکته آخر, کیکتون رو تا آماده کردید سریع بزارید تو فری که داغ هست و هر چه کیکتون بیشتر بمونه بیرون حباب هایی که ایجاد شده توش میخوابه و کیکتون پف خوبی نمیکنه.
امیدوارم دیگه مشکل کمتری داشته باشیم تو پخت کیک هامون .
No comments:
Post a Comment