Thursday, August 8, 2013

کیک اسفنجی امریکایی با کرم نسکافه ای







کیک اسفنجی امریکائ واقعا من دوستش دارم ,چون همیشه خوب از آب در اومده و مزه لیمو با طعم نسکافه خیلی با هم هماهنگ میشن واسه داشتن  یه کیک خوشمزه. این کیک  بطور شگفت آوری هم بافتش عالیه و هم اینکه سبکه و در واقع پوک .این کیک اسفنجی رو میشه هم به تنهایی خورد و هم اینکه با خامه و یا میوهای تازه مثل توت فرنگی‌ ، باه باه واقعا عالی‌ میشه کیک اسفنجی با توت فرنگی‌ و خامه ,تمشک.


نکات مخصوص واسه درست کردن این کیک :


این کیک علت پفش بکینگ پودر نیست در واقعه همون تخم مرغ که باعث میشه حسابی‌ پف بکنه .پس مطمئن باشین که تخم مرغتون کیفیت خوبی‌ دارن و از همه مهمتر سرد نیستن و به دمای اتاق رسیدن.زرده رو هم یادمون باشه وقتی‌ با شکر زده میشه کاملا پف بکنه و کرم رنگ بشه که واسه هم زدن زرده با شکر کلا هولوحوش ۵ دقیقه زمان نیاز دارین تا خوب هم بزنید با دور متوسط و اگه از همزن برقی استفاده نمیکنید باید ۷ تا ۸ دقیقه هم بزنید . خسته میشین اما ارزششو داره ، یا این که پول یه مقداری پس انداز کنید و یه همزن برقی دستی‌ کارراه انداز بگیرین که خیلی‌ به دردتون میخوره .


سفیده رو از زرده جدا می‌کنیم کی‌ ؟؟؟ زمانی‌ که سرده و از یخچال بیرون آوردیم چون زمانی‌ که تخم مرغ سرده به راحتی‌ زرده از سفیده جدا میشه یک ساعت قبل از شروع کار این عملیاتو انجام میدیم و روی سفیده و زرده رو که ازهم جدا کردیم با یک پلاستیک میپوشنیم تا به دمای اتاق برسه و گرم بشه به قولی‌ .

خوب میریم واسه شروع کار


مواد لازم :

۶ تخم مرغ درشت که به دمای اتاق رسیده باشه


۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه شکر آسیاب شده


۱ ق چ وانیل


۱ ق غ آب که به دمای اتاق رسیده باشه


پوست لیمو ترش که رنده کردین پوست اطراف دورش


۱۲۸  گرم یا ۱ پیمانه آرد الک شده


۳/۴ ق چ کرم تار تار


مواد لازم برای کرم نسکافه ای 

خامه فرم گرفته شده  ۲ پیمانه 

نسکافه ۱ قاشق چایخوری ( که با دو  قاشق غذاخوری آب گرم حل شده باشه )

برای تزیین روی کیک 

مقداری شکلات آب شده ویا  سس شکلات 

موز یا هر میوه ای که دوست دارد به مقدار کافی 


خوب اول از همه فر رو روشن می‌کنیم میگذاریم رو درجه ۱۷۷ سانتیگراد یا 275 درجه فارنهایت .

سینی فر رو تو طبقه وسط میگذاریم و میریم سراغ قالبمون . واسه کیک های اسفنجی خیلی‌ خوبه که مواد روتو دو تا قالب بریزیم , واسه این دستور ما نیاز ادریم به ۲ تا قالب ۱۰ اینچی‌ یا ۲۵ سانتیمتری داریم اگه نچسبه که هیچی‌ اگه نچسب نیست با کاغذ پارچمنت که مخصوص قالب کیک هست میپوشنیم اطراف و کف قالبو رو اگه از این کاغذی مخصوص ندارید میتونید با کاغذ معمولی‌ بپوشنید فقط یادتون باشه ترو تمیز در بیارید مثل قالب.


۱. خوب اول از همه ۵۰ گرم یا۱/۴  پیمانه از شکرو با آرد قاطی‌ می‌کنیم میذاریم کنار .


۲. خوب حالا از ۱۵۰ گرم شکر باقیمانده ۱۰۰ گرمشو یا۱/۲  پیمانه رو با زرده تخم مرغ خوب قاطی‌ می‌کنیم یا با همزن دستی‌ یا برقی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه .


۳. بعد از این مرحله آب و پوست لیمورنده شده رو با وانیل به این مخلوط زرده و شکراضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم .


۴. بعد از این که کاملا مخلوط شدن آرد و شکری رو که قبلا مخلوط کرده بودیم با همدیگه رو تو این مواد میریزیم اماهم نمیزنیم میذاریم یه گوشه کنار و میریم سراغ هم زدن سفیده .


۵. سفیده رو تا زمانی‌ که دیدیم یه مقدار سفت شده و سفید هم می‌زنیم و بعد از اون کرم تار تار رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تاخوب مخلوط بشه و بعد شکر باقیمانده رو که هولوحوش ۵۰ گرم بود رو بطور آهسته و آروم آروم به سفیده که درحال هم زدن هستیم اضافه می‌کنیم وهم می‌زنیم مواد روتا زمانی که سفیده کاملا پف بکنه و خودشو گرفته باشه .


۶ . یه کوچولو از این سفیده رو به مخلوط دیگه مون که کنارگذشته بودیم یعنی‌ همون آرد و زرده تخم مرغ اضافه می‌کنیم و به آرومی‌ با ویسک هم می‌زنیم و وقتی‌ قاطی‌ شد بقیه سفیده رو میریزیم به آرومی‌ و هم می‌زنیم . یادمون باشه که هیچ وقت خیلی‌ زیاد هم نمیزنیم فقط تا زمانی‌ که این مواد با هم مخلوط بشن و سفیده کاملا قاطی‌ بشه یعنی‌ نباید بیشتر از ۱ دقیقه هم زد.


۷. بلافاصله تو قالب میریزیم و رویه مایع کیکمونو با کف قاشق صاف می‌کنیم خیلی‌ آروم و میگذاریم تو فر واسه ۳۵- ۳۰ دقیقه . تا زمانی‌که دیدیم پخته شده و چک کردیم، میذاریم بیرون فر و قالب رو بر عکس میگذاریم روی یه سطحی که جریان هوا از پائین بتونه رد‌ بدل باشه واسه یه ساعت تا کاملا خنک بشه .


۸. بعد از اون با یه کارد اطراف کیکو باز می‌کنیم تا به راحتی‌ از قالب جدا بشه .


۹. بعد از این که کمی‌ سرد شد لایه حوله میپیچنیم و میذاریم تو یخچال تا چند ساعت که سرد بشه و آمده بشه واسه تزیینمون.


این کیک اسفنجی آمریکایی رو من با کرم نسکافه ای لعاب دادم

 ۱پیمانه خامه رو که قبلا با پودر شکر و وانیل هم زدم تا فرم گرفته رو با نسکافه ای که با دو قاشق آب گرم مخلوط شده هم میزنیم .

این کرم باید کمی شل باشه پس نگران نباشد اگه دید که شل شده .

کیک که کاملا سرد شده رو از وسط نصف میکنیم و کامی روش شهد با برس میمالیم (شهد میتونه کمی مربا باشه یا عسل یا مخلوط اب و شکر و گلاب ) و روش بقیه خامه فرم گرفته شده رو میریزیم و کاملا سطح کیک رو صاف میکنیم تا وقتی لایه بعدی روی کیک اومد بر آمده یا نه نه میزون نباشه  .

لایه دیگه کیک رو میزاریم روش و سس نسکافه ای که درست کردیم رو روش میریزیم  و روش مقداری میوه و سس شکلات میریزیم .

میزاریم تو یخچال تا کاملا سرد بشه و واسه سرو آماده بشه .

نوش جان 


در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .

2 comments:

Anonymous said...

سلام بافت کیکش عالی میشه و با کرم نسکافه طعم بسیار خوبی پیدا میکنه .ممنون از دستور خوبت شف عزیز

Anonymous said...

سلام بافت کیکش عالی میشه و با کرم نسکافه طعم بسیار خوبی پیدا میکنه .ممنون از دستور خوبت شف عزیز

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...