اردبیل رو خیلی دوست دارم به خاطر هوای پاکش ، هوای سردش ، مردم با صفاش ، بخاطر سرعین و چشمه های آب گرمش ، و صد البته عسل، سرشیر ، کره محلی ، و آش دوغ بینظیرش
چند سال پیش وقتی رفتم ایران بعد از تهران به همراه خونواده راهی اردبیل شدم تا هم هوای تازه کنم و هم تو چند تا مراسم ازدواج شرکت کنم ، بینهایت به من خوش گذشت تو این سفر ، چون بعد از چند سال تو مراسم های عروسی ایرونی شرکت کردم ، یه عالمه زرقو برقو ، آرایشو لباس های خوشگل دیدم اخه اصلا از این چیز ها رو خیلی وقت بود ندیده بودم.
شیرینیهای بسیار خوشمزه ای خوردم که واقع عطر و طعمش بینظیر بود هرچند شنیدم شیرینیهای تبریز هم خیلی خوشمزست انشاله سفر بعدی به ایران حتما تبریز میرم .
صبحانه مفصلی که خونه یکی از عزیزان صرف شد ، سرشیر محلی ، کره محلی ، عسل کوهستانی نون داغ بربری، پنیر لیقوان.
و اما این شیرینی خوشمزه اردبیلی تو یکی از عروسیها سرو شد که خیلی خوشمزه بود
اینم یکی از غذاهای اون مجلس عروسی که سرو شد منتها من نفهمیدم اسمش چی بود دوست های اردبیلی لطفا کمک کنند.
تولد ۳ سالگی رونیکا تو اردبیل
اینم عکس هایی که من تو راه خلخال به تهران گرفتم
خوب بریم سراغ آش دوغمون
مواد لازم
دوغ گازدار یا ماست ترش ۲ کیلو
سبزی آش : گشنیز، تره، و در صورتی که دوست دارید مقداری کمی شوید، نیم کیلو
تخم مرغ ۱ عدد
نخود پخته شده ۱ نیم پیمانه
برنج ۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد دلبخواهی
نعنا خشک مقداری
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار کافی
آرد ۲ قاشق غذا خوری
سیر تازه ۳ بمقدار کافی
به مخلوط دوغ یا ماست اضافه میکنیم و هم میزنیم.
آرد رو اضافه میکنیم.
اینها برگ های چغندری که از باغچه چیده شد ، طبق دستور سر آشپزآش دوغ در صورت دلخواه اگه دوست داشتید میتونید کمی برگ چغندر اضافه کنید. ( دل به خواهی )
اینم سر آشپز ما ، یه نکته که خیلی حال کردم این بود که تمام سبزیجات تو باغچه این خونه کاشته میشد .
عاشق این صحنه هستم یه زن ایرانی زحمتکش که داره حاصل دست رنجشو با مخلوط عشق آماده میکنه .
سبزیجاتی که خورد شد میریزیم تو قابلمه ای که قبلا گذاشتیم روی اجاق گاز و در حال جوش اومدنه.
مرتب هم میزنیم تا ته نگیره
نخود پخته شده رو اضافه میکنیم
و میزاریم تا خوب پخته بشه
تو مرحله آخر رنگ سبزیجات تغیر کرده و به قولی آش داره جا میوفته ، نزارید که خیلی آش غلیظ بشه و نه خیلی آبکی.
پیاز رو هم سرخ میکنیم برای این که روی اش بریزیم.
خوب آش ما آمادست با مقداری نعنا داغ و پیاز داغ سروش میکنیم و سیر له شده خام هم اضافه میکنیم. من ترجیحا پیاز داغ استفاده نمیکنم.
میتونید از گوشت ققلی هم استفاده کنید تو این اش دوغ.
تو سرمای هوای زمستون خیلی میچسبه اما عالی تر وقتیه که تو گردنه حیران این آش خورده بشه
عاشق ایرانم و غذاهای ایرانی وطنم
در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .
3 comments:
kheily ziba bodand aksha,,,khosh o salamat bashi (fere far)
من عاشق آشم از هر نوعش اگه خوب پخته شده باشه.
انشاالله تولد 100 سالگی دختر نازتون
شما و کیک آماده ؟ ایشالا همیشه به سفر و عروسی و شادی
Che akshayeh zebaee va che asheh khoshmazehee mamnoon
Post a Comment