خوب بعد از مدت طولانی دیگه وقتم نسبتا آزاد شد تا برگردم به صفحه دوست داشتنیم تا با هم باشیم و من بتونم انچه رو که میدونم بهتون تقسیم کنم ، اول از همه به خطر همه کامنت هاتون چه در اینجا یا تو بلاگفا یا فیس بوک ، ایمیل تشکر کنم که به یادم بودید و واقع یه دنیا شرمنده که به مهمون داری و درسهام ،امتحاناتم نتونستم به خیلی از سوالها جواب بدم اما از امروز سعی میکنم که بیجواب نذارم.
این نون خوشگل و صد البته خوشمزه که میبینید نون چلا هست یک نون سنتی که مسیحیها معمولا توعید پاکشون یا کریسمس میپزند ، این نون فوقولاده لطیف و خوشمزست و خیلی هم شده درست میشه و خیلی خیلی خیلی پوف میکنه طوری که وقتیکه پخته میشه وقتی به نون ضربه بزنید مثل طبل صدا میده خلاصه اگه یه بار بپزید مشتری دائمش میشد شک نکنید به حرفام پس بریم ................
وقتی این مواد رو با هم مخلوط کردیم ۳ پیمانه آرد رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط مایه مون باشند بعد از این که کمی با هم مخلوط کردیم حالا یک پیمانه دیگه آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم و باز یک پیمانه دیگه که تا حالا شده ۵ پیمانه ، حالا موادمون سفت تر شده و بسختی میتونیم هم بزنیم و باز هم یک پیمانه دیگه اضافه میکنیم که ششمین پیمانست .
حالا رو یک سطح تمیز کمی آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم رو کابینت و ورز میدیم با دستامون وهر دفعه مقداری آرد میپاشیم (شاید حولوحوش ۲ تا ۱ پیمانه آرد ) ورز میزنیم به مدت ۱۰ دقیقه تا زمانی که خمیرمون خوب فرم بگیره و نچسبه به دستمون .
نکته :
زیاد نباید آرد بزنید که خیلی سفت میشه نونمون تا جایی که خمیر به دستمون نمیچسبد کافیه
یک ظرف گود رو کمی اطرافشو چرب میکنیم و خمیرمونو میزاریم توش و با یک پلاستیک روشو میپوشونیم و روش باز حوله میندازم تا گرم بمونه و پف بکنه به مدت ۱ تا یک ساعت و نیم .
فرمونو رو درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه
میزاریم تو فر به مدت ۴۵ تا۵۰ دقیقه( شاید هم مقدار بیشتر ) ویا هر زمانی که دیدم حسابی پف کرده و وقتی بهش ضربه میزنیم انگار توش تخلیه پس پخته شده .
تا چندین روز حسابی نرمه و چون مقویه بخاطر وجود عسل و تخم مرغ میتونه واسه صبحانه با ی لیوان شیر نوش جان بشه .
شاد باشد
مواد لازم :
آرد ۶ تا ۸ پیمانه
آب ۲ پیمانه
نمک ۱ قشق غذاخوری
خمیر مایه ۲ و۱/۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۴ عدد
عسل نصف پیمانه
روغن مایه ۱/۴ پیمانه
کشمش و کنجد و سیاه دانه به دلخواه
زعفرون برای جلا دادن به دلخواه
اول از همه نصف آب ملایم و خمیر مایه رو با هم قطی میکنیم و میزاریم ی جای گرم واسه کمتره از ۱۰ دقیقه .
بعد تو یه ظرف بزرگ بقیه نصف آب که داغ هست رو میریزیم و خمیر مایه که درست کردیم رو بهش اضافه میکنیم و همچنین روغن مایه و عسل ،نمک و ۳ تا تخم مرغ( یه دونه رو کنار میزاریم که بعدا نیاز داریم بهش )وهممیزنیم با یک قاشق تا این مواد با هم خوب مخلوط باشند . تو این مرحله اگه دوست داشتید میتونید کشمش یا سیاه دانه اضافه کنید .
حالا رو یک سطح تمیز کمی آرد میپاشیم و خمیرمونو میزاریم رو کابینت و ورز میدیم با دستامون وهر دفعه مقداری آرد میپاشیم (شاید حولوحوش ۲ تا ۱ پیمانه آرد ) ورز میزنیم به مدت ۱۰ دقیقه تا زمانی که خمیرمون خوب فرم بگیره و نچسبه به دستمون .
نکته :
زیاد نباید آرد بزنید که خیلی سفت میشه نونمون تا جایی که خمیر به دستمون نمیچسبد کافیه
یکی از این قسمته رو باز تقسیم به ۳ قسمت میکنیم.
واسه این که بخواهیم ببافیمش به قول معروف این روش رو اجرا میکنیم |
تو سنی فرمنون که یا کاغذ روغنی گذاشتن یا کمی روغن مالیدیم و و آرد پاشیدیم میزاریم و روشو میپوشونیم با پلاستیک و میزاریم باز به مدت نیم ساعت تا دوباره پف بکنی .
فرمونو رو درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه
حالا خمیرمونو که دوباره پف کرده روش با قلم مو تخم مرغی که قبل به هم زدیم ( توش اگه دوست داشتید کمی زعفرون آب کرده میریزیم تا خوشرنگتر بشه) روی نون رو میمالیم (برای این که براق و خوشرنگ بشه ) و همینطور کنجد و سیاه دانه اگه دوست داشتید
میزاریم تو فر به مدت ۴۵ تا۵۰ دقیقه( شاید هم مقدار بیشتر ) ویا هر زمانی که دیدم حسابی پف کرده و وقتی بهش ضربه میزنیم انگار توش تخلیه پس پخته شده .
تا چندین روز حسابی نرمه و چون مقویه بخاطر وجود عسل و تخم مرغ میتونه واسه صبحانه با ی لیوان شیر نوش جان بشه .
شاد باشد
21 comments:
bah bah aliiiiii:)
mersi juliete aziz.
inham mesle baghiye dastooratet hatman aliye.
خانم ژولیت عزیز دست شما درد نکنه که چقدر زحمت میکشیید وچقدر زیبا مینویسید ممنون از همه ی الطافشما خانم عزیز و مهر بون
besyaar aali va eshtehaa baranghiz.
صدف a@a: سلام ژولیت عزیزم خوبی خانومی؟رونیکای عسل نبات خوبه؟ دلم برات تنگ شده بود الان چند وقتی بود که سیستم قطع بود ومن فقط زجر میکشیدم امروز تا وصل شد بلافاصله اومدم بهت سر بزنم.خوشحالم که دوباره دستورات جدید وزیبای خودت رو با ما سهیم میشی گلم. ممنونم برای زحماتت.بوسسسسسسسسس
واااااااااااای معلومه حسابی خوشمزه ست ممممممممممم دستت طلا خانومی.. بوووووووس
salam juliet jan, mer30 babate dastoraye khob o aali.
man dishab in non ro dorost kardam vali ye moshkel dasht male man, 9 ta bishtar peymone ard estefade shod o vaghti ham pokht nonesh kheili seft bod o nemishod bokhorish. :( nemidonam chera
mesle hamishe ali :*
ممنونم ژولیت عزیزم،عجب نانی دهنم آب افتاد
خوشحالم که سرت خلوت شده و ایشالله بیشتر ببینیمت
بووووووووووووووووووووس
salam, mamnun az in dasture khoshgelo khoshmazeh, faghat meghdare mavad ro age nesf konim etefaghi nemiofteh?
salam azizam,khaste nabashi,mersi az dastoore noon e khoshmazat.
faghat mikhastam bedunam,ardesh, arde sefid hast ya arde gandom?
ghorbanat, baarezuye mvafaghiat rvz afzvn.
صدف عزیزیم :
خوشحالم که میبینمت عزیزم بابا ما چاکر همه بروبچ با صفا هستیم
الی المیرای اولی :
جونم نوش جان پیشا پیش
سوگند جان :
عزیزم خوب معلومه باید سفت بشه نه تا خیلی بوده
ناشناس عزیز :
عزیزم نمیدونم والا من موادو نصف نکردم حلا mikhi شما نصف کن
پریسا جان :
عزیزم من از ارد معمولی استفاده کردم میتونی از هر اردی استفاده کنی جز ارد کیک
مامان فرشته :
عزیزم خوبی؟ دوخملک نانازت رو ببییس از طرف من
merci Juliet jane aziz you are so nice
Merci Julie jane aziz you are so nice
Juliet aziz in khamir maye ke migid chie chetor mishe tahiyash kard ,mamnoonam
Juliete aziz in khamir maye ke migid chetori mishe tahiye kard ,mamnoonam
Hello
fffffffffffff
bah bah
salam juliet aziz,man noon ro dorost kardam, alliiii shod,mersi.ama vaghti hamasho khordim yadam umad ke ax begiram.be nazaret mishe ba in khamir
Pretzel ham dorost kard?
fadat sham joliiiiiiiiiiiiiiii
Post a Comment