Sunday, May 22, 2011

طرز تهیه ماست و بورانی اسفناج











توی مالزی یکی از مشکلاتی که ما ایرانیها داریم کم بودن وجود ماسته واگر هم هست خیلی گرونه و هیچ وقت اون ماستی که ما ایرانیها درست میکنیم نمیشه  واسه همین بعد از کلی درست کردن ماست تجربه اینو به دست آوردم تا بهتون آموزش بدم درست کردن یک ماست ایرونی ، پس بریم 


مواد لازم :


شیر ۱ کیلو ( شیرتون اگه پر چرب باشه خیلی خیلی خوشمزه تر میشه )

ماست  ۵ قاشق غذاخوری 



خوب قبل از این که بریم سراغ درست کردم ماستمون من قبلش بهتون چند تا نکته مهم  رو بگم.

ماست خیلی خوبه که تو ظرف سفالی یا سنگی  یا بلوری ،چینی درست بشه  بخاطر این که گرماشو خیلی زود از دست نمیده اما خوب اگه  ندارد هیچ اشکالی نداره .

دمای شیر خیلی مهمه ، باید دمای شیر طوری باشه که وقتی انگشتمونو میزاریم توی شیر گرماشو حس کنیم و از طرفی طوری نباشه که بسوزنه ،اگه دیدیم ماستمون آب انداخته  یا بره بره شده بخاطره اینه که شیرمون داغ بوده و یا اگه ماستمون نبست بخاطر اینه که شیرمون سرد بوده  پس در حالت کلی باید ماستمون بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد باشه .
 خوب بقیه نکات رو بریم زمانی که من دارم توضیح میدم مرحله به مرحله بهتون بگم.

 به قول رونیکا کوچولوم 

Let's Go

شیر رو میزاریم رو اجاق گاز تا بجوشه یک نکته مهم بگم  اینجا اگه میخواهید ماستتون غلیظ و حالت ماست خامه ای بشه باید از شیر پرچرب استفاده کنید و بزارید حولوحوش ۲۰ دقیقه بجوشه تا آب  شیر تبخیر بشه اما اگه میخواهید یک ماست معمولی درست کنید میتونید از شیر کم چرب یا پرچرب استفاده کنید اما تا زمانی که دیدید جوش اومد زیره اجاق گازو خاموش کنید یعنی زیاد نمیزارید بجوشه .

خوب میزاریم شیرمون سرد بشه به همون دمایی برسه که در بالا توضیح دادم 





اون چند قاشق ماستمونو با چند قاشق شیر با هم قاطی میکنیم و به آرومی به شیرمون از اطراف اضافه میکنیم  و در آخریه هم خیلی کوچولو میزنیم تا ماست مخلوط شیر بشه ( یادتون بشره که نباید خیلی هم زد فقط ی دور اونم خیلی آروم )







خوب در این لحظه میرسیم به فوت کوزه گری ماستمون :

قبل از این که بخواهیم در ماستمونو ببندیم از یک دستمال آشپزخونه تمیز استفاده میکنیم به این صورت که اول دستمالو میزاریم رو قابلمه و بعد سرشو میبندیم این کار موجب میشه که زمانی که شیر داره تبخیر میشه (چون هنوز گرما داره) این دستمال رطوبت شیر رو میگیره وموجب میشه ماستمون غلیظتر بشه .








خوب بعد  در قابلمه شیر رو میزاریم و میزارمش یه جای گرم و روشو چند تا حوله یا پارچه کلفت میندازم تا حسابی گرم بمونه و ماستمون درست بشه
 ( به مدت یه  شب تا صبح یا ۵ تا ۶ ساعت )

اگه دوست دارید ماستتون شیرین بشه نباید بیشتر از ۵ تا ۶ ساعت بزارید بمونه بیرون و اگه دوست دارید که ترش بشه باید به مدت طولانیتری بیرون بزارید ( حتی  تا یک روز )

خوب  بعد از این  که شیرمون تبدیل به ماست شد ، ماستمونو تو یخچال میزاریم تا خنک بشه و هم بیشتر سفت تر بشه 










خوب این از درست کردن ماست حالا میریم سراغ ماست و بورانی اسفناج 

مواد لازم :

ماست  به مقدار کافی 

اسفناج  هر میزانی که دوست دارید ( اما هر چی بیشتر باشه خوشمزه تر میشه )

نمک و فلفل به مقدار کافی 

سیر به مقدار کافی ( مثلا برای یک کیلو ماست حولوحوش ۴ حبه  سیر کافیه اما گه دوست دارید بیشتر طعم سیر رو بده میتونید بیشتر استفاده کنید )

سبزیجات معطر ( نعناء،ریحان ، جعفری، .....)

گردو  به دلخواه 

کشمش به دلخواه 


خوب اول از همه اسفناج رو با کامی آب میزاریم تا نرم بشه و بعد لهش میکنیم بهش سیر له شده رو اضافه میکنیم و همچنین نمک و فلفل و سبزیجات معطر ، و اگه دوست داشتید گردو و کشمش رو هم اضافه میکنید و در نهایت ماست رو اضافه میکنیم و میزاریم تو یخچال تا خنک بشه و ی مقدارعطرو طعم سبزیجات به خورد ماست بره 









خوب امیدوارم مفید بوده باشه واستون 

یادتون باشه که هنر نزد ما ایرانیان هست و بس  



در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .

8 comments:

ghazale(malysia) said...

julet joon manam inaja be hamin ravesh ke toozih dadi ,daghighan hamin ravesh mast dorost mikonam,klei ham khoobo seft mishe.vali zarfam chini nist,hala in dafe zarfo avaz mionam,ishala ke behtar tar mishe .

Anonymous said...

صدف a@a: سلام خانوم طلا منم اینجوری درست میکنم از مامانم یاد گرفتم عالی میشه مرسی از لطفت. چه بامزه که شما هم از محصولات همیشک استفاده میکنی چون منم همینطور.برام جالب بود.راستی از اون جوجه طلای گل رونیکا جونی عکس نمیذاری ببینم دلم میخوادش .ببوس عسل نبات رو.بوووووسسسسسس

R said...

salam juliet joon moteasefane man akhiran postaye jadidetoon ro tooie google readeram nemibinam midoonid moshkel az kojast?mamnoon

A Chef From Persia said...

غزاله جان @


قربونت برام من تو خودت ی پا کدبانو هستی گلم



صدف جان @

عزیزم ما با محصولات همیشک ارادت خاصی داریم اصلا همه محصولات غذایی ایران رو عشقست ، عکس هم چشم به زودی میزارم از دخترک نانازام

زهره جان @


فکر میکنم دوباره باید عدد کنی منو یعنی اول delet کن منو از ریدرت و بعد دوباره ادد کن

الی_المیرای اولی said...

واااااااااااای من حتما این ماست رو درست میکنم، دستت درد نکنه عزیزم :-)

Negar said...

Juliet jonam khali kam paida shodi! hesabi delam baraye postaye gogholadat tange! :* Ishala ke hamishe khobe khob bashi khanumi :*

somayeh said...

salam julet aziz,mamnun az inke hame nokato ba deghat neveshti,man ham inja khodam mast dorost mikonam va khub mishe vali az in bebad nokati ke gofti ra amal mikonam behtare behtar beshe.
dar zemn hamishe posthatuno mikhunam vali chand dafe coment gozashtam vali movafagh be send nashodam,faghat baraye tashakor va ertebate 2 tarafe

Anonymous said...

سلام
بجز همه این دستورات خوشگل و خوشمزتون
من عاشق جمله آخرتون هستم.

نفست پر ملات
سایت مستدام

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...