Sunday, March 6, 2011

نان تبریزی











یکی  از نون های محلی ایرانی که من خیلی لذت بردم ازش نون تبریزیه که خیلی لطیف و نرمو خوشمزست حتی برای چندین روز خواص نرم بودنشو از دست نمیده و خیلی مناسبه واسه صبحانه .
متاسفانه یادم نیست که از دستور کدوم وبلاگ ایرانی تونستم درست کنم چون خیلی وقت پیش  این نون رو درست کردم ،,به هر حال متشکرم از دوست خوب وبلاگنویس ایرانی به خاطر این رسپی 

خوب بریم واسه درست کردنش 


مواد لازم
  

خمير مايه 1 قاشق سوپخوري 
آب يا شير 2/1 پيمانه 
آرد 300 گرم 
تخم مرغ 2 عدد 
نمك كمي 
ماست شيرين 2/1 پيمانه 
روغن مايع 100 گرم  هرگز از روغن جامد استفاده نميكنيم  
زنجبيل 1 ق چايخوري 

طرز تهيه  
آب را گرم ميكنيم و 1 قاشق سوپخوري شكر به آب اضافه ميكنيم وقتي حالت نيش زدن پيدا كرد خمير مايه را اضافه ميكنيم و حدود 5 دقيقه ميگذاريم تا عمل كند به اين صورت كه اول ته نشين ميشود و بعد از چند دقيقه روي آب مي آيد . در اين مرحله خمير مايه آماده است 
در يك ظرف بزرگ و تميز روغن+ تخم مرغ + ماست +نمك +زنجبيل را خوب مخلوط ميكنيم و بعد خمير ترش عمل آمده را اضافه مي كنيم بعد آردرا به تدريج مي ريزيم توجه داشته باشد كه اگر آرد را يك دفعه به مواد اضافه كنيد خمير حالت لاستيكي پيدا مي كند و نون خوبي نخواهيد داشت 
آرد را تا زماني اضافه ميكنيد كه چسپندگي خمير گرفته شود 
بعد خمير را حدود 30 مرتبه روي سطح كار مي كوبيم و به اين ترتيب ورز مي دهيم و بعد با يك پارچه ضخيم و تميز روي آن را مي پوشانيم و 1 ساعت مي گذاريم استراحت كند  
بعد از يك ساعت از مواد به اندازه يك پرتغال بر داشته و با دست كمي صاف مي كنيم 
و در سيني كه از قبل چرب كرده ايم مي گذاريم بعد روي خمير را مهر مي زنيم تا شكل بگيرد 
بعد از مهر زدن اندازه هر نان بايد به اندازه يك پيش دستي كوچك باشد
بعد از مهر زدن مجدد روي خمير ها را پارچه مي كشيم و بيست دقيقه ديگر استراحت مي دهيم بعد رويش زرده تخم مرغ و زعفران مي زنيم و كنجد مي پاشيم و در فر 350 درجه طبقه بالا به مدت 10 الي 15 دقيقه ميگذاريم 
شاد باشد 


در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد با غذاهای خوشمزه .

3 comments:

Mania said...

merci chef julet joon ; ino hatman dorost mikonam azizam :) man tahala nakhordam az in noon :x:x

مامان فرشته said...

ممنونم يولیت عزیزم که با اینهمه مشغله ات باز ماهارو مایوس نمیکنی و همیشه آپدیت میکنی و چیزهای قشنگ آموزش میدی
واااااای شوهرم تبریزیه اگه اینو براش درست کنم از خوشی غش میکنه(چشمک) از آموزش های خوبت خیلی ممنونم
ببخش کیک نسکافه ات را ندیدم الان دیدم بازم ی دنیا ممنونتم
راستی آموزشی برای شیرینی عید میدید که هم جدید و هم آسون باشه
بوووووووووووووووووووووووووووس ی عالمه
همیشه موفق باشی

ونوشه said...

سلام ژولیت عزیزم
من چند روزه با شما و وبلاگتون آشنا شدم اما یه عالمه چیزای جدید یاد گرفتم
به خاطر همه محبتات ممنونم

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...